Verhaal van D66-opstapper Hachchi wordt nog een beetje raarder: "streeft naar afzien van wachtgeld"

Verhaal van D66-opstapper Hachchi wordt nog een beetje raarder: "streeft naar afzien van wachtgeld"

Het verhaal over voormalig Kamerlid Wassila Hachchi van D66 krijgt vandaag een nieuwe episode. 'Vanuit New York' laat de ex-politica namelijk weten iets over wachtgeld...

Terwijl Nederland blijft doorspeculeren over het wérkelijke wel en wee van Wassila Hachchi, die vorige week halsoverkop de Tweede Kamer verliet om zich aan te sluiten bij de presidentiële campagne van Hillary Clinton, doet de dame in kwestie ook zelf een duit in het zakje. Er zijn namelijk dingen gezegd over het graaien van wachtgeld, en daar wilde ze zelf ook wat over opmerken:

In een verklaring laat ze weten ernaar te streven af te zien van wachtgeld. [...]

Kamervoorzitter Arib zei daarop dat Hachchi moet uitleggen waarom ze vertrekt. Er bestaan zelfs twijfels over haar nieuwe baan, nadat Democraten niet konden bevestigen dat ze inderdaad voor Clinton aan de slag gaat.

Een vreemd verhaal, zoals driekwart Nederland inmiddels ook zelf al concludeert. Wie zegt er nu z'n - bijzonder goedbetaalde, nota bene - baan op om halsoverkop naar New York te vertrekken, zónder een garantie te hebben dat daar ook een nieuwe arbeidsbetrekking uit voortvloeit? Zeker de functie van Tweede Kamerlid biedt je de gelegenheid om die baan zo lang mogelijk aan te houden, letterlijk tot en met het moment dat je een nieuw arbeidscontract tekent. Waarom dan die haast? Waarom jezelf in de zekerheid storten?

Maar Wassila heeft haar zetel dus opgegeven nog vóórdat ze in het vliegtuig naar New York stapte, met alle risico's en potentiële gevolgen van dien. Want als Team Hillary nu toch besluit niet in zee te gaan met de D66'er, dan belandt ze tussen wal en schip. Of, liever gezegd, op wachtgeld. Er zijn maar weinig mensen die echt schaamteloos en zonder enige gewetenswroeging wachtgeld kunnen aannemen als ze zichzelf in zo'n situatie hebben gebracht.

Zoals het hier dus ook op de redactie al rondzoemde: die Wassila Hachchi zou best nog eens de nieuwe Tara Singh Varma kunnen zijn. Het enige wat men mist om dat nu hardop te zeggen, is bewijs. Maar duidelijk is dat dit zaakje een uur in de wind stinkt. Welke journalist gaat dat kunnen hardmaken?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties