Vernedering voor Maduro: Venezolaanse generaal loopt over naar oppositie!

Vernedering voor Maduro: Venezolaanse generaal loopt over naar oppositie!

De Venezolaanse president Nicolás Maduro staat voor aap. Een Venezolaanse generaal heeft zijn vertrouwen in de president opgezegd en steun uitgesproken voor oppositieleider Guaidó. Daarmee lijkt het idee dat Maduro steun geniet bij het leger wel steeds verder af te brokkelen.

Het gaat om Luchtmachtgeneraal Yánez zo meldt NOS Teletekst. De generaal wil natuurlijk wat JSF's aanschaffen, maar mag onder het bewind van Maduro enkel zaken doen met de Russen. Maar ondanks dat het heel wat klinkt, zo'n luchtmachtgeneraal voor de oppositie, heeft niemand een idee waar Yánez zich op dit moment bevindt. Hij lijkt dus behalve zijn naam nauwelijks enige waarde te bieden voor de oppositie. Tenminste voorlopig.

Volgens Yánez is 90% van het leger tegen Nicolás Maduro en vóór de oppositie, maar deze uitspraak wordt tegengesproken door het feit dat hij de eerste hooggeplaatste officier is die Maduro in de steek laat en zich tot de oppositie keert. Toch is het wel een vernedering voor Maduro. Want als er een schaap over de dam is volgen er meestal meer en in het geval van de luchtmachtofficier hebben ze natuurlijk wel een bekende militair verloren.

Yánez riep in een videoboodschap andere militairen op om de zelfbenoemde president Guaidó te volgen. Volgens hem zou 'de democratie eraan komen'. Op een reactie vanuit het kamp Maduro heeft de tweedsterrengeneraal niet lang hoeven wachten. Juliac Lartiguez, een generaal met nog meer sterren, noemde Yánez in een reactie een 'verrader' en 'corrupt'. Van enige toenadering tussen de twee kampen lijkt in Venezuela nog steeds geen sprake.

Tienduizenden mensen gingen de afgelopen dagen de straten op om te demonstreren. Nicolás Maduro heeft ondertussen vervroegde verkiezingen aangekondigd, maar alleen voor het parlement en dus niet voor het presidentschap. Het lijkt erop dat hij daarmee het parlement wil zuiveren van de oppositie.

Lees meer over:
Venezuela Maduro

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties