Verrassend... VN resolutie tegen honger als wapen haalt niks uit

Verrassend... VN resolutie tegen honger als wapen haalt niks uit

De Verenigde Naties besloot de inzet van honger als wapen te verbieden, op Nederlands initiatief nota bene! Toch blijkt, nu het ingezet wordt door Saudi-Arabië in Jemen, dat daar helemaal geen sancties tegenover gaan staan. Dat meldt het AD.

Sigrid Kaag noemde het al een verschrikkelijke manier van oorlogvoeren (want daar zit verschil in blijkbaar) en het moest worden uitgebannen. Ja, welke manier om iets uit te bannen werkt nou beter dan via een VN-resolutie? Precies, iedere andere manier. Kaag noemde de resolutie 'een krachtig signaal' maar tot op heden kraait er geen haan naar.

Totaal geen sancties of anderzijds een tik op de vingers, vergeet het maar. Ingewijden noemen de resolutie 'een noodkreet', wat politici-taal is voor 'holle taal'.

SP-Kamerlid Sadet Karabulut snapt echter nog niet waarom de resolutie zonder gevolgen blijft en trekt minister Blok aan z'n jasje. Die zou zich wel even sterk moeten maken voor het instellen van sancties. Blok is natuurlijk ook niet de domste en weet donders goed dat zo'n voorstel door diverse partijen zal worden geblokkeerd. Toch is er een Kamermeerderheid die wil dat er in de VN-veiligheidsraad gaat worden gepleit voor een internationaal wapenembargo.

Een rijk land dat oorlog voert een wapenembargo willen gaan opleggen, succes daarmee! Je kunt ze dan nog beter voldoende wapens leveren zodat ze niet langer honger als wapen in hoeven te zetten maar Jemen gewoon helemaal plat kunnen bombarderen, dan heb je óók je zin!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties