Verrassing! Bij één partij is het backstabben al begonnen

Geen categoriemrt 19 2015, 12:00
Het lijkt Game of Thrones wel.
Je raadt nóóit bij welke partij het backstabben al is begonnen, slechts één dag na de verkiezingen. Kuch. Inderdaad, het gaat om de PvdA. De Telegraaf schrijft:
Het lijkt wel of de partijtop van de PvdA "in een andere wereld leeft dan de partij zelf, het lijkt wel of het twee verschillende werelden zijn." Dat zei PvdA-senator Adri Duivesteijn donderdag op BNR Nieuwsradio na de in zijn ogen "hele dramatische uitslag" voor zijn partij van de verkiezingen voor de Provinciale Staten.
Heh. Het verloopt bij de kwakkelende sociaal-democraten precies zoals ik verwachtte:
De vraag is nu echt niet meer óf Samsom opstapt, maar wannéér hij opstapt. Als hij niet zelf zijn conclusies trekt na drie verloren verkiezingen op rij, dan zal er binnenkort naar de kranten worden gelekt hoe ontevreden men is binnen de partij. Zo doen PvdA’ers dat. Het enige wat ze nog leuker vinden dan nivelleren en de belastingen verhogen, is elkaar backstabben via bevriende journalisten. Het ga je goed, Samsom.
Adri Duivesteijn, bekend van de zorgoproer eind vorig jaar, denkt dat de partijtop van de PvdA last heeft van een tunnelvisie waardoor de kloof met de kiezer en zelfs de eigen partijleden steeds groter is geworden: "Men heeft een missie, men is met iets bezig, maar is dat nou nog steeds de PvdA die daar staat of zijn dat een paar mensen die zichzelf een missie gegeven hebben?"
De PvdA'er vindt dat de PvdA zich "zeer ernstig" moet beraden op de koers van het kabinet en de partij. Ik snap Duivesteijn wel, maar oh, wat is dit typisch voor de PvdA. Er staan altijd rijen PvdA'ers klaar om een mes in de rug te steken van andere PvdA'ers. Uiteraard gebeurt dat via de media. Dat vinden ze het mooist. Wat een zieke partijcultuur. En reken maar dat Duivesteijn echt niet de laatste PvdA'er is die zijn gal wil spuien over Samsom en de rest van de partij.
Ik zou er bijna popcorn bij eten, maar ik word eigenlijk gewoon misselijk van deze backstabberspraktijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten