Verrassing. Vuurwerkvrije zones werken niet

Geen categoriedec 01 2014, 19:05
De politiebond kan de vuurwerkvrije zones helemaal niet handhaven.
Wie tijdens Oud & Nieuw naar buiten gaat, en dan met name in de grote steden, ziet dat de politie onmogelijk overal op kan handhaven. Alleen de grootste vandalen worden aangepakt.
Geen wonder dat de politiebond NPB bezorgd is over de invoering van vuurwerkvrije zones in 19 Nederlandse gemeenten. "Het water staat ons al tot aan de lippen," aldus de voorzitter van de vakbond.
De Nederlandse detailhandelsector is het ermee eens:

De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) zette maandag vraagtekens bij de vuurwerkvrije zones die gemeenten als Rotterdam, Amsterdam en Hilversum rond de jaarwisseling gaan instellen. "Je kunt je afvragen of er voldoende capaciteit is om hierop te controleren," aldus Wouter Weide, secretaris van de RND.

Zoals de voorzitter van de politie bond zegt: "Ik herken me hier helemaal in. Aanpak van vuurwerkoverlast is nodig, maar dan moet je wel een organisatie achter je hebben staan hebben om te kunnen handhaven."
Hij zegt ook dat er amper ruimte is voor extra inzet om te handhaven. De meeste capaciteit van de politie gaat immers naar het opsporen van criminelen. Kortom, die vuurwerkvrije zones werken voor geen meter en het bewijs wordt straks tijdens de jaarwisseling geleverd.
Waar zijn die vuurwerkvrije zones in hemelsnaam goed voor? In die zones mag straks helemaal niemand vuurwerk afsteken, ook de mensen die niet zich altijd netjes aan de regels houden en niks kapot maken.
Beter worden de echte vuurwerkvandalen opgespoord en bestraft. Dáár moet de politie zich op storten, en niet op het handhaven van het verbod op een paar rotjes in een bepaalde vuurwerkvrije zone die is bedacht door politici en ambtenaren die blijkbaar niks beters te doen hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten