Verstappen breekt eerste record van het jaar al

Geen categoriemrt 19 2016, 10:00
De eerste race moet nog gereden worden, maar snelheidsduivel Verstappen heeft z'n eerste record al aan diggelen gereden.
Dat Max Verstappen ondanks de maandenlange pauze tussen de raceseizoenen van 2015 en 2016 de kunst nog altijd niet verleerd is, dat kunnen we vandaag wel zien. Vanochtend in Australië kwalificeerde Verstappen zich met een uitzonderlijke hoge tijd als vijfde. Dat is een kunstje dat hij nog nooit eerder heeft laten zien:

Max Verstappen start de Grand Prix van Australië als vijfde, een nieuw record voor de Nederlander. In de kwalificatietraining, die voor het eerst volgens een nieuw opzet verliep, pakte Lewis Hamilton pole position.

De nieuwe manier van kwalificeren leverde in eerste instantie meer actie, spanning en verrassingen op dan voorheen. In de eerste sessie (Q1) van zestien minuten op het circuit van Albert Park opende Lewis Hamilton in zijn Mercedes met een tijd van 1.25,351. Verstappen ging slechts 1,583 seconde langzamer en stelde daarmee doorgang naar de tweede heat veilig.

De nieuwe manier van kwalificeren betekent dat over drie rondes tijden worden neergezet, waarbij de langzaamsten telkens afvallen. Verstappen heeft het tot en met de derde en laatste 'heat' volgehouden, en start dus relatief vooraan in het peloton. Vorig seizoen werd Verstappen enkele keren vierde; wellicht dat hij dit jaar voor de podiumplekken mag gaan rijden? Verstappen is altijd een betere racecoureur geweest dan een kwalificatierijder, maar als hij bij de kwalificaties dus al een vijfde plek kan klokken...
Niet alleen Verstappens ongelofelijke talent lijkt overigens de reden te zijn voor zijn uitzonderlijk goede tijd. Ook de nieuwe Ferrari-motoren waarmee zijn team Red Bull rijdt lijken een slok op een borrel te schelen vergeleken met de oudjes van Renault waar Verstappens team afscheid van heeft genomen afgelopen najaar.
Morgen verschijnt Verstappen dus als vijfde aan de startlinie in de Grand Prix van Australië, de eerste van 21 races die tot en met november verreden gaan worden. Hup Max! Maak Nederland trots!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten