Vicepremier en minister De Jonge: Laat bejaarden maar in de hitte zitten, GEEN airco!

Geen categoriejul 04 2019, 12:00
In een bloedhete Tweede Kamer zijn de Haagse volksvertegenwoordigers vandaag begonnen aan hun laatste dag voor dat het zomerreces begint. En omdat ze in de Tweede Kamer geen airconditioning hebben (of doet ´ie het gewoon niet?) moeten de ouderen het in de broeierige verpleeghuizen ook maar zonder doen.
Veel bejaardentehuizen in Nederland zijn verouderd waardoor de temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot de temperatuur van een crematorium. Volgens vicepremier en minister van VWS, Hugo de Jonge (CDA), is het slechts een kleine bijzaak waar we ons op deze zonnige dag niet druk om moeten maken.
Fleur Agema maakt zich echter boos over de bagatelliserende houding van
De Jonge en verduidelijkt het verschil tussen de verkoelende temperaturen in onze gevangenis resorts en het snikhete broeikaseffect in de Nederlandse verpleeghuizen:
¨In de gevangenissen hebben ze allemaal een airco. Dat hebben wij hier allemaal kunnen regelen in De Tweede Kamer. Maar voor onze ouderen geldt dat blijkbaar niet. Wij zitten hier nu met 40 graden in een debat, maar wij kunnen tenminste nog ons jasje uitdoen. De ouderen in verpleeghuizen kunnen dat niet.”
De Jonge lijkt echter niet echt onder de indruk van Agema en wijst het PVV-kamerlid er op dat niet hij maar de inspectie en de bouwbedrijven gaan over de vraag of een bejaardentehuis nu wel of niet moet zijn voorzien van airconditioning. ¨Ik ga af op het gezonde oordeel van de bouwbedrijven¨, zo besluit De Jonge, die duidelijk in zijn hoofd meer bezig was met de op handen zijnde zomervakantie van zijn kinderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten