Video! Leefbaar Rotterdam bij WNL: 'We zien al jaren dat bepaalde groepen oververtegenwoordigd zijn bij criminaliteit'

Video! Leefbaar Rotterdam bij WNL: 'We zien al jaren dat bepaalde groepen oververtegenwoordigd zijn bij criminaliteit'

Tanya Hoogwerf was vandaag bij WNL om te praten over de criminaliteitscijfers - en wat daar aan te doen. Veel politici - kuch, kuch D66'ers - negeren het feit dat bepaalde groepen de cijfers domineren, dit zorgt ervoor dat het probleem dus eigenlijk helemaal niet effectief wordt aangepakt. Bepaalde groepen zijn altijd de dupe van de immer stijgende criminaliteit, Hoogwerf wil dat Rotterdam er vol op in gaat om dit probleem definitief aan te pakken.

https://www.youtube.com/embed/PKXXxBKJlkg

Hoogwerf pleit voor meer openheid bij de aanpak. Wie zijn die daders dan, want alleen als we dat weten dan kunnen we het probleem doelgericht aanpakken. Ze pleit er dus voor dat men gaat registreren op etniciteit om zo veel meer duidelijkheid te krijgen.

Op dit moment registreert men nog wel op nationaliteit, dat zien we dan ook in de cijfers - bij bijvoorbeeld het CBS. De etniciteit wordt niet geregistreerd, wat dus betekent dat wanneer iemand hier geboren is, zijn nationaliteit dus anders is in de statistieken. Dit geeft een verkeerd beeld aldus Hoogwerf. Zo kan men nooit de criminaliteit doelgericht aanpakken omdat we te weinig specifieke data hebben.

Dit is iets wat de PVV ook al tijden roept maar de meeste politici zijn doof hiervoor. Voornamelijk omdat ze niet als 'racist' willen bestempeld worden. Heeft Hoogwerf hier een punt of gaat het te ver om op etniciteit te registeren?

Als men op etniciteit gaat registeren krijgen we wel een 'eerlijker' overzicht. Alleen zullen de deugdrammers moord en branden schreeuwen dat we doen aan 'institutioneel racisme'. Terwijl men eigenlijk een weergave geeft van de werkelijkheid.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties