shutterstock 1440902399

Dagje Amsterdamse gemeenteraad: 'Voedselbanken moeten inclusiever'

Geen categorieokt 29 2019, 18:00
Tsja Amsterdam, wat moeten we daar nog over zeggen eigenlijk? De dolkomische beelden van de gemeenteraad waar de ene deugdrammer de ander probeert te over toepen door nog meer intersectionele en inclusieve retoriek te strooien zijn overal te zien op het internet. Denk Amsterdam komt ditmaal met een verfrissende nieuwe 'inclusiviteitsnorm'.
https://twitter.com/ANanninga/status/1189190719195340807?ref_src=twsrc%5Etfw
Nanninga was er als de kippen bij om ons weer een prachtig inkijkje te geven in de altijd 'nuttige' raadsvergadering van Amsterdam. Daar is DENK op dit moment hard bezig met het verkondigen dat de voedselbanken niet inclusief zijn.
Gratis eten voor de minderbedeelden is natuurlijk helemaal fout als het 'eurocentrisch' is. Er is namelijk geen halal voedsel en dus zijn de pakketten niet toegankelijk voor de mensen aldus DENK. Het spreekwoord een gegeven paard moet je niet in de bek kijken kennen ze waarschijnlijk niet.
De vraag is welke partij nu gaat opkomen voor voedselbanken die ook glutenvrij of veganistische pakketten uitdelen. Laat men blij zijn dat er überhaupt een voorziening is zoals de voedselbank, om dan ook nog extreem kieskeurig te gaan doen is gewoon uitermate triest. Alsof die voedselbanken mensen 'buitensluiten'. Er zullen vast genoeg producten inzitten die wel 'halal' zijn.
We hebben wel te doen met Nanninga, zij zit namelijk met deze zeloten opgescheept in de raad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten