Video: moordenaars priester Normandië zweren trouw aan ISIS

Video: moordenaars priester Normandië zweren trouw aan ISIS

ISIS heeft een video vrijgegeven van de twee moslimextremisten die onlangs een walgelijke moord pleegden op een Franse priester in Normandië.

In de video zweren Adel Kermiche en Abdel Malik P. trouw aan het radicaal-islamitische kalifaat van Abu Bakr al-Baghdadi, de leider (en kalief) van ISIS.

Ongelooflijk genoeg was Kermiche eerder opgepakt door de Franse autoriteiten omdat hij naar Syrië wilde reizen om zich bij ISIS te voegen. Daarom droeg hij zelfs een enkelband, op die manier konden de autoriteiten hem in de gaten houden.

Je zou denken: prima, ze hielden hem dus in het oog.

Nou, er was één probleempje: de monitor werd enkele uren per dag uitgezet zodat hij ook tijd kreeg waarin hij echt 'vrij' kon zijn.

Een man waarvan ze weten dat die geradicaliseerd was, die naar ISIS-land wilde afreizen, wordt gepakt en vervolgens geven ze hem 'vrije' tijd zodat hij zich niet continu 'zorgen' hoeft te maken over zijn enkelband. Gekker dan dat wordt het niet. Zoiets kan echt alleen maar in het moderne Europa.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties