shutterstock 674526352

Video! Ooggetuige steekincidenten Birmingham: 'multiculturele groepen zochten ruzie en de hele stad stond op z'n kop!'

Geen categoriesep 06 2020, 19:00
Hier de video, waarin een goed beeld wordt geschetst over de situatie in Birmingham op dat moment:
https://twitter.com/bbc5live/status/1302494862265266176
Birmingham is een multicultureel bolwerk met behoorlijk gesegregeerde uitgaansgelegenheden. Die nacht zag zij verschillende soorten mensen door elkaar heen bewegen. Dat was al opmerkelijk, maar toen viel haar op dat er gemengde groepen waren, die actief ruzie zochten met elkaar. De multiculturele groepjes scholden elkaar uit met racistische termen, ondanks dat de groepjes volgens de ooggetuige dus niet langs raciale lijnen waren gevormd.
De rumoerigheid was volgens haar al de hele avond te merken en er zou al een mes in beslag zijn genomen. Ze beschrijft meerdere pistoolschoten en heeft het zelfs over een slachtoffer dat zou zijn geraakt! De bewaking kreeg het rond diezelfde tijd ineens heel druk in het centrum en moest de politie om versterking vragen. Rond die tijd braken er flink wat vechtpartijen uit, waarbij sommigen een mes hebben getrokken.
Of het allemaal klopt is nog maar de vraag, het gaat hier immers ook maar om een enkele getuige. Maar dat is nogal een verschil met het 'iemand stak zomaar zeven mensen neer en we gaan erachteraan'-verhaaltje van de Britse politie, of niet dan? Dit ligt politiek véél gevoeliger, puur vanwege het multiculturele aspect dat hier zou kunnen spelen. Maar ach, wie weet hebben ze daar ook gewoon allemaal de 'corona-verveling' en doen ze het af als een vervelend incident.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten