Video RTL Late Night: Twan Huys naait 'blokkeerfriezin' Jenny Douwes live op tv

Geen categorieokt 13 2018, 11:00
Twan Huys doet blijkbaar alles om zijn dramatische kijkcijfers op te willen krikken en breekt zijn belofte naar Jenny 'blokkeerfriezin' Douwes om Kick Out Zwarte Piet niet gelijktijdig met haar aan tafel te zetten.
Even wat context vooraf. Jenny Douwes zat aan tafel om haar inzichten te geven rondom het blokkeren van anti-Zwarte Piet activisten vorig jaar op weg naar Dokkum. Zij kreeg vooraf de keuze voorgelegd of zij aan tafel wilde verschijnen met of zonder Jerry Afriyie, lid van Kick Out Zwarte Piet. Zij koos ervoor om niet live op televisie met hem in debat te willen aan tafel. Wel gaf ze aan dat ze het prima vond als Jerry en consorten op de eerste rij zouden zitten.
Midden in haar segment kondigt Twan echter aan dat hij terugkomt op zijn woord en 'iedereen aan tafel te willen hebben' en nodigt Jerry uit. Douwes reageert, terecht, met: "Twan, jij hebt je woord gegeven, dan had je dat niet moeten zeggen.'' Twan kan echter wel een relletje gebruiken en negeert Douwes.
[embed]https://www.youtube.com/watch?274=&v=zxewvfPcuo4[/embed]
De reden voor Douwes om niet met Jerry Afriyie in debat te willen is omdat zijn vereniging in het terreurrapport van de NCTV voorkomt. In tegenstelling tot wat op JOOP wordt beweerd, wordt Kick Out Zwarte Piet niet door Douwes beschuldigt van 'op de terreurlijst staan' maar 'worden genoemd in het rapport. In een hilarische poging Douwes' ongelijk te bewijzen haalt JOOP zelf het volgende citaat uit het rapport aan:

"Enkele relatief nieuwe extreemlinkse antiracistische actiegroepen bestaan voornamelijk uit actievoerders met een migrantenachtergrond. Zij strijden tegen (in hun ogen) racistische en koloniale symbolen in de Nederlandse maatschappij, zoals Zwarte Piet, de VOC, straatnamen en standbeelden. De bekendste actiegroepen hiervan zijn Kick Out Zwarte Piet en De Grauwe Eeuw."

Waarmee ze hun eigen ruiten ingooien want Kick Out Zwarte Piet wordt hier dus 'extreemlinks' genoemd, waarmee ze echt niet doelen op 'fijne gesprekspartner waar je wel een beschuitje mee kunt delen'.
Afijn, conclusie van het verhaal: Schandalig hoe Twan Huys, Douwes en daarmee zichzelf, te kakken zette en hoe JOOP de boel aantoonbaar probeert te verdraaien. Één regelrechte wanvertoning en gebrek aan integriteit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten