Video RTL Late Night: Twan Huys naait 'blokkeerfriezin' Jenny Douwes live op tv

Video RTL Late Night: Twan Huys naait 'blokkeerfriezin' Jenny Douwes live op tv

Twan Huys doet blijkbaar alles om zijn dramatische kijkcijfers op te willen krikken en breekt zijn belofte naar Jenny 'blokkeerfriezin' Douwes om Kick Out Zwarte Piet niet gelijktijdig met haar aan tafel te zetten.

Even wat context vooraf. Jenny Douwes zat aan tafel om haar inzichten te geven rondom het blokkeren van anti-Zwarte Piet activisten vorig jaar op weg naar Dokkum. Zij kreeg vooraf de keuze voorgelegd of zij aan tafel wilde verschijnen met of zonder Jerry Afriyie, lid van Kick Out Zwarte Piet. Zij koos ervoor om niet live op televisie met hem in debat te willen aan tafel. Wel gaf ze aan dat ze het prima vond als Jerry en consorten op de eerste rij zouden zitten.

Midden in haar segment kondigt Twan echter aan dat hij terugkomt op zijn woord en 'iedereen aan tafel te willen hebben' en nodigt Jerry uit. Douwes reageert, terecht, met: "Twan, jij hebt je woord gegeven, dan had je dat niet moeten zeggen.'' Twan kan echter wel een relletje gebruiken en negeert Douwes.

[embed]https://www.youtube.com/watch?274=&v=zxewvfPcuo4[/embed]

De reden voor Douwes om niet met Jerry Afriyie in debat te willen is omdat zijn vereniging in het terreurrapport van de NCTV voorkomt. In tegenstelling tot wat op JOOP wordt beweerd, wordt Kick Out Zwarte Piet niet door Douwes beschuldigt van 'op de terreurlijst staan' maar 'worden genoemd in het rapport. In een hilarische poging Douwes' ongelijk te bewijzen haalt JOOP zelf het volgende citaat uit het rapport aan:

"Enkele relatief nieuwe extreemlinkse antiracistische actiegroepen bestaan voornamelijk uit actievoerders met een migrantenachtergrond. Zij strijden tegen (in hun ogen) racistische en koloniale symbolen in de Nederlandse maatschappij, zoals Zwarte Piet, de VOC, straatnamen en standbeelden. De bekendste actiegroepen hiervan zijn Kick Out Zwarte Piet en De Grauwe Eeuw."

Waarmee ze hun eigen ruiten ingooien want Kick Out Zwarte Piet wordt hier dus 'extreemlinks' genoemd, waarmee ze echt niet doelen op 'fijne gesprekspartner waar je wel een beschuitje mee kunt delen'.

Afijn, conclusie van het verhaal: Schandalig hoe Twan Huys, Douwes en daarmee zichzelf, te kakken zette en hoe JOOP de boel aantoonbaar probeert te verdraaien. Één regelrechte wanvertoning en gebrek aan integriteit.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties