Video! Johan Derksen noemt Rob Jetten een aangeklede etalagepop en brandt hem volledig af

Video! Johan Derksen noemt Rob Jetten een aangeklede etalagepop en brandt hem volledig af

Gisteren was op Veronica Inside een geinige analyse te zien van Johan Derksen waarin hij Rob Jetten, het nieuwe gezicht van D66, compleet de grond in boort!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=7F2aAmIV_Kc[/embed]

In de video is een fragment te zien van Frits Wester die drie keer een vraag stelt en steevast tot drie keer toe hetzelfde antwoord krijgt. Te zien is hoe Jetten zijn eigen lach maar met moeite verborgen weet te houden omdat hij zelf ook wel doorheeft dat hij regelrechte voorgekauwde onzin uitkraamt.

Derksen, blijkbaar een D66'er, geeft aan afstand te nemen van die partij vanwege het inhoudsloze en karakterloze optreden van Jetten sinds zijn nieuwe functie binnen de partij. Derksen, en velen met hem, zijn van mening dat Jetten een aanfluiting is en D66 totaal de weg kwijt is dat ze zo iemand naar voren hebben geschoven om de partij te leiden.

Zelf denk ik dat het een bewuste strategische keuze is geweest. D66 lijkt sowieso af te stevenen op een zelfde lot als de PvdA is toebedeeld. Men zet zich schrap voor historisch verlies. Het zou mijns inziens onverstandig zijn om een capabele, ervaren politicus nu de kar te laten trekken terwijl het risico op verlies zo hoog is. Politici met enige ervaring weten dat nu inspringen betekent dat het verlies hun zal worden aangerekend. Niemand durft het aan om zijn naam te verbinden aan 'historisch verlies'. Jetten, een nieuwkomer en een nobody, is een laag risico. Hij zou zich eventueel kunnen profileren en D66 nieuw leven in kunnen blazen waardoor men alsnog profijt zou kunnen hebben en het verlies beperkt blijft. Gebeurt dit echter niet, dan had men toch al op verlies gerekend en is D66 aan diggelen na de volgende verkiezingen. Dát wordt het moment waar de capabele politici in willen en durven springen en D66 'in glorie willen herstellen' en met een frisse wind kunnen beginnen. De smet van Pechtold is dan voorbij en men maakt zich op voor een nieuw begin.

Een andere kijk is negatiever van aard. In een discussie over mijn analyse blijken er toch wat mensen te zijn die overtuigt zijn dat D66 oprecht geloof en vertrouwen heeft in Rob Jetten. Mocht dit zo zijn dan gaat D66 ten onder door zijn eigen zwaard en verdient men terecht een tripje naar de vergetelheid. Deze opvatting zou dan nog prima passen binnen mijn analyse maar zou betekenen dat een 'wederopstanding' niet alleen vanuit een sterke, betrouwbare leider zou komen, maar men zich ook moet ontdoen van dergelijke naïviteit in het partijbestuur. Er zouden dan nog meer koppen moeten rollen om weer een rol in de Nederlandse politiek te kunnen spelen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties