VIDEO Theo Hiddema bij Business Class: 'Onze militairen zitten opgescheept met rotzooi, Thierry maakte dat duidelijk'

Geen categorieokt 08 2017, 18:00
"Toen hebben we gezegd: 'Thierry, trek het aan en ga naar de Kamer. Hupsakee'."
Vandaag kwam Theo Hiddema langs bij Business Class om daar tekst en uitleg te geven over de actie van Thierry Baudet, die afgelopen week in legervest naar een Kamerdebat kwam over de wanorde bij Defensie. "Wij hebben besloten, 'wij doen niet mee aan dit debat, want de uitkomst is zeker'," begon Hiddema vandaag tegen Harry Mens. Op dat moment werd hij onderbroken door Mens die hem vroeg: "Klopt dit allemaal?" Daarmee refereerde hij aan Thierry Baudets toespraak in de Tweede Kamer waarin hij vertelde dat er nogal wat schort aan het materiaal bij Defensie.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/916990747617918977
"Zeker. Ik zal je vertellen waarom het klopt. Omdat Forum voor Democratie, die verkeert in de prettige omstandigheid dat er een heleboel mensen die bij de politie werken en bij het leger, die voelen zich prettig bij ons," antwoordde Hiddema. "Dus wij krijgen veel geluiden van de werkvloer. En zo hoorden wij ook dat het materiaal, niet alleen mortieren of granaten, niet deugt, maar ook de hele uitrusting. Toen hebben wij bedacht in allerijl: 'Kom hier met dat spul en laat het zien in de Tweede Kamer of het klopt.' Nou, toen kwamen die jongens van de werkvloer. Toen hebben we natuurlijk niet over één nacht ijs -- want je kunt uitglijden -- een breed onderzoek gedaan in het leger of het allemaal klopt."
Het resultaat van dat onderzoek was dat dit inderdaad zo was.

"Toen hebben we gezegd: Thierry, trek het aan en ga naar de Kamer. Hupsakee."

Natuurlijk vond het partijkartel dat alles behalve plezant, maar daar heeft Hiddema terecht lak aan:

"Dat heet 'demonstratie.' Dat is directe democratie. Zo breng je onder de bestuurders de kern van het probleem; letterlijk onder de eigen ogen."

Want de kern van het probleem is niet...

"het ritueel, hoe dat volbracht wordt; de kern is dat dat die jongens met rotooi opgescheept zitten. En wat Thierry aanhad wás rotzooi."

Hij ging verder:

"Zelfs de Volkskrant moest achteraf beamen dat hij er 'niet ver naast zat'. Nou reken er dan maar op dat hij in dat geval 100 procent gelijk heeft."

Dat is dus waarom FVD dat gedaan heeft. Maar toen brak de hel los. De hele politieke in-crowd reageerde woedend. Hiddema:

"Ze zijn daar niets gewend. Je moet eens in een strafproces kijken, wat er daar gebeurt. Maar daar doen ze aan waarheidsvinding en niet aan rituelen."

Dit in tegenstelling tot de Tweede Kamer waar niemand geïnteresseerd is in De Waarheid, maar alleen maar in rituelen.

"Dit was des poedels kern. Hier was het debat om begonnen: rot materiaal. En Forum zegt: 'Hier heb je het bewijs, hier ligt het. Doe d'r wat aan'."

En hoe reageerde de gevestigde politiek? Juist: door alleen maar de actie van Baudet te bekritiseren en met geen woord te reppen over de systematische problemen bij Defensie. Zo rolt Den Haag nou eenmaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten