Thierry Baudet is voor Sleepwet-referendum: 'Teken. Want als wij niet voor onze privacy opkomen raken we die kwijt'

Geen categorieokt 08 2017, 19:00
"Big Brother will be watching you."
Iedereen kent het boek en de film 1984. Het boek is kort na de Tweede Wereldoorlog geschreven door George Orwell. Hoewel hij een sociaaldemocraat was had Orwell grote vrees voor het communisme, wat hij een onmenselijke en totalitaire ideologie vond. We weten nu allemaal dat hij daar honderd procent gelijk in had. Toen 1984 geschreven werd -- in 1948 -- was Stalin zijn eigen volk lekker aan het onderdrukken uit naam van het communisme.
Nou, Orwell had voor zijn werk het één en ander kunnen leren van hedendaagse Nederlandse politici. Die gebruiken de Sleepnetwet namelijk om de inlichtingendiensten in staat te stellen om Nederlandse burgers continu af te luisteren en op andere manieren in de gaten te houden. Als deze wet er komt blijft er gewoon niets meer van onze privacy over.
Daarom is een groep bezorgde burgers een actie begonnen om een raadgevend referendum af te dwingen over deze dictatoriale wet. De VVD vindt dat natuurlijk heel vervelend -- voor die partij is het recht op privacy een privilege, niet een recht -- maar gelukkig is er nog een écht liberale partij in Nederland; een partij die dat soort wangedrag van de staat wél beangstigend vindt en zich er dus tegen verzet. Ik heb het natuurlijk over Forum voor Democratie.
FVD-leider Thierry Baudet heeft vandaag dan ook een video online gezet waarin hij iedereen oproept om de handtekeningenactie -- om een referendum af te dwingen -- te steunen.
"Je emails, je Whatsappjes, je internet zoekgeschiedenis. Je telefoongesprekken. Wie je vrienden zijn, met wie je aan het daten bent, je elektreonisch patiëntendossier. En dat je stiekem op zoek bent naar een andere baan. Al dat soort zaken kan de overheid straks zonder enig probleem bekijken en jarenlang opslaan en bewaren als de nieuwe wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten erdoor komt," begint Thierry zijn video. "De sleepwetnet wordt die genoemd, omdat 'ie als een sleepnet alle mogelijke informatie kan verzamelen. Ook informatie die niets met een strafbaar feit te maken heeft."

"Big Brother will be watching you."

"Maar hebben wij daar niet ook iets over te zeggen?," vraagt hij zich vervolgens hardop af. "Moeten wij daar niet een debat over voeren met elkaar? Het onderwerp is nauwelijks aan bod gekomen in de verkiezingscampagnes. Toch wordt deze wet er nu zomaar doorheen gejast. " Zijn boodschap -- en die van heel Forum voor Democratie met hem -- is dan ook helder:

"Wij vinden dat het hoog tijd is voor een referendum. Ga naar www.sleepwet.nl en teken. Want als wij niet voor onze privacy opkomen raken we die onmiddellijk kwijt."

Dat is de trieste waarheid... en dat is dan ook meteen waarom iedereen zijn handtekening moet zetten op www.sleepwet.nl. Want wie vertrouwt Rutte en Pechtold nou écht met al dit soort informatie?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten