Video! VVD transformeert in een havik: Nederlandse ISIS-gangers moeten het Nederlandschap verliezen

Video! VVD transformeert in een havik: Nederlandse ISIS-gangers moeten het Nederlandschap verliezen

Ingrid Michon van de VVD. Bron: Tweede Kamer.

Het is ongelooflijk om te zien, maar blijkbaar gebeurt het toch echt. Want gisteren bij het Tweede Kamerdebat over het terughalen van ISIS-vrouwen naar Nederland transformeerde de VVD opeens in een havik. Want, liet de partij weten bij monde van Kamerlid en woordvoerder Ingrid Michon, zij willen het Nederlanderschap wordt afgepakt van mensen die naar ISIS-gebieden zijn afgereisd - ook ná berechting.

VVD-Kamerlid Ingrid Michon deed gisteren het woord voor haar partij bij het debat over de Syriëgangers - en het terughalen van deze tikkende tijdbommen naar Nederland. Wat zij daar zei schokte vriend en vijand. Want, liet ze weten, de VVD is er voorstander van dat ISIS-terroristen hun Nederlanderschap verliezen.

De Dagelijkse Standaard

Wybren van Haga (Groep Van Haga) snelde op dat moment naar de interruptiemicrofoon. Hij en Caroline van der Plas (BBB) hadden namelijk een motie gepland over precies dit onderwerp. Maar, zei hij, daarbij gaan zij óók zo ver dat Syriëgangers het Nederlanderschap óók verliezen als dit ze stateloos maakt.

"Alleen dat Nederlanderschap afnemen dat stuit vaak op het feit dat je mensen niet stateloos mag maken," aldus Van Haga. "Dit lijken toch conflicterende zaken. Dus ik ben benieuwd of de VVD dan ook bereid is om die stateloosheid, die via dat VN-verdrag uit 1954 dan is geregeld, of dat prevaleert, of dat de bescherming van Nederland prevaleert?"

En toen zei Michon iets dat toch wel verbaasde, aangezien de VVD deel uitmaakt van de regeringscoalitie die ISIS-vrouwen terughaalt naar Nederland, en die dat blijkbaar volkomen normaal vindt.

"De heer van Haga heeft gelijk," zei Michon. "Dat afnemen van Nederlanderschap geldt nu alleen voor diegenen met een dubbele nationaliteit. En mijn fractie is voorstander van om dat ook mogelijk te maken met mensen die alleen het Nederlanderschap hebben, dat klopt."

Van Haga heeft hier dus samen met Van der Plas een motie over ingediend. De laatste presenteerde de motie in haar spreektijd:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo, zo, nou, nou. Dit standpunt van de VVD - niet in verkiezingstijd! - is wel héél schokkend. Nog even en de VVD wordt nog eens een echte rechtse partij.

Haha, oké, oké, dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Maar de gedáchte!

Goed nieuws! Team Trump heeft een nieuwe sociale media-platform online gezet. Het heet GETTR! En je kunt al meteen lid worden en meedoen in deze voor rechtse mensen veilige omgeving. Volg me daar dus, en laten we het gesprek met elkaar aangaan, de hele dag door!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties