Screen Shot 2021 07 02 at 103619

Thierry Baudet kondigt "historische rechtszaak" aan tegen YouTube: 'Bescherm de democratie tegen Big Tech'

Geen categoriejul 02 2021, 11:02
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft laten weten op Twitter dat zijn partij er met steun van leden en sympathisanten in twee dagen in is geslaagd om 50.000 euro in te zamelen voor een "historische rechtszaak" tegen YouTube.
FVD besloot die zaak aan te spannen nadat de video-monopolist (er zijn ook andere websites die vergelijkbare dingen doen, maar in de praktijk heeft YouTube natuurlijk gewoon eigenlijk een monopolie) een video had verwijderd van een speech die Baudet gaf in de Tweede Kamer. Hij noemde toen een "scenario" van de Rockefeller Foundation uit 2010, en legde uit dat dit "scenario" wel heel erg leek op wat er gebeurd is met corona.
Die video werd verwijderd door YouTube, hoegenaamd omdat het in strijd was met de regels van de website. Dat was, zei Baudet daarop toen al, heel extreem, want het waren gewoon beelden uit het huis van de democratie, en van een speech gegeven door een gekozen volksvertegenwoordiger.
Even later kreeg FVD een nieuwe waarschuwing van YouTube. De boodschap was dat als de partij nog een keer iets zou doen waar YouTube niet blij mee zou zijn, dan zou het hele account van de partij verwijderd worden.
FVD vindt dat onacceptabel, en besloot om YouTube voor de rechter te slepen. Daar is natuurlijk wel een fors bedrag voor nodig, want een Big Tech-monopolist als YouTube heeft zelf schier onuitputtelijke rijkdommen.
Daarom startte FVD een crowdfundingsactie. In slechts 2 dagen tijd haalde de partij de 50.000 euro op die ze nodig denkt te hebben voor de rechtszaak. En dus heeft, kondigt Baudet nu aan, FVD zijn advocaten afgestuurd op het Amerikaanse bedrijf.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1410657453348474883
Natuurlijk is dit niet alleen een strijd van FVD, voor FVD. Nee, dit gaat veel verder. Want FVD is zo in staat om een zaak te voeren voor ons allemaal; voor iedere rechtse Nederlander met de euvele moed in te gaan tegen het heersende narratief van de elites... en die daarom zomaar, zonder waarschuwing vooraf, geband kan worden van sociale media.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Big Tech heeft zich een ongezonde machtspositie verworven, en de Sillicon Valley-bedrijven gebruiken die macht vervolgens om het heersende linkse narratief op te dringen aan - letterlijk! - de héle wereld. Dat kan en mag niet. De democratie staat of valt met een gezond, open debat. Als de monopolisten van Big Tech hun macht misbruiken om dat te voorkomen zit er maar één ding op: ze aanklagen.
Goed nieuws! Team Trump heeft een nieuwe sociale media-platform online gezet. Het heet GETTR! En je kunt al meteen lid worden en meedoen in deze voor rechtse mensen veilige omgeving. Volg me daar dus, en laten we het gesprek met elkaar aangaan, de hele dag door!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten