Video! Wierd Duk vertelt uitgebreid over de mislukking van de integratie en burgerschap

Geen categoriesep 21 2019, 13:00
Kijk dit is nog eens genieten op deze zaterdag, een uitgebreid interview met Wierd Duk. De beste man weigert een blad voor de mond te nemen en zegt altijd waar het op staat. Ditmaal kunnen we hem beluisteren over de mislukking van ons integratiesysteem. Waar ging het mis en beter nog: waarom gaat het nog steeds mis?
Bij Café Weltschmerz gaat Wierd Duk in gesprek met Önder Kaya over de volgende vraag: Stagneert of vordert de integratie in ons land? Duk ziet het zoals het is: de integratie stagneert of erger nog, het verslechtert!
De opkomst van de salafistische haatscholen en instituten zorgt ervoor dat we in een parallelle samenleving terecht komen. De immer progressieve deugmens is zo tolerant dat ze blind worden voor intolerante elementen van minderheidsgroeperingen. Dit is uiteraard extreem zorgelijk, toch bagatelliseert de politiek dit keer op keer. Er wordt dan weer gesproken van een incident terwijl, als we kijken naar de feiten, het zeker geen incident is.
Er is een structureel probleem binnen deze salafastische instituten. Zij hemelen namelijk niet westerse waarden op die totaal niet passen binnen onze samenleving, toch blijven ze hun gang gaan. Zelfs als inspectie is langs geweest.
Beide heren houden er een andere mening op na waardoor het een pittig gesprek is, wat dus zeer de moeite waard is om te luisteren. Twee mensen die met elkaar clashen over de integratie zorgt voor een levendig gesprek, wat leidt tot een leerzaam gesprek. Een aanrader dus dit gesprek!
https://www.youtube.com/embed/1mkcaieWoH8
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten