Vlog Jan Roos: "EU-flop"

Vlog Jan Roos: "EU-flop"

Het door-en-door corrupte Oekraïne buiten de Europese poort houden is een illusie, aldus de nieuwste vlog van Jan Roos.

Een nieuwe dag, een nieuwe vlog van misschien wel de beste vlogger van Nederland, Jan Roos. Zoals altijd gaat hij los op politiek correct Nederland met zijn niet bepaald politiek correcte uitspraken, en vandaag mag het inlegvelletje van Mark Rutte er nog eens stevig aan geloven.

Dat onderwerp komt niet zomaar uit het niets: vandaag is namelijk de dag waarop de EU-bobo's naar Kiëv zijn afgereisd om een feestelijk te vieren dat het associatieverdrag met het corrupte Oekraïne in is gegaan. Dat was nog geen makkelijke klus: om het in werking te laten treden moeten alle EU-landen toestemmen, en aangezien in Nederland een overduidelijke meerderheid tégen het verdrag stemde, zou je denken dat het hele feest niet door zou gaan. Maar helaas, dan ken je onze politici nog niet: principes en beloftes werden direct in de uitverkoop gedaan, en voor we het wisten hadden we een prachtig inlegvelletje liggen dat wel even moest garanderen dat er niet staat dat Oekraïne hiermee automatisch EU-lid zou worden. Goh.

"De meeste dromen zijn bedrog, maar als ik wakker word naast jou dan droom ik nog" staat ook niet in het verdrag, zoals Jan scherp aangeeft. Ja, de lijst aan dingen die er niét instaan is oneindig lang, maar daar zou het helemaal niet om moeten gaan. Het gaat namelijk om wat er wél instaat, en dat is gewoon dat de EU en het door burgeroorlog geteisterde land stukken meer gaan samenwerken. Dat is inderdaad geen EU-lidmaatschap, maar wel een zoveelste vereiste die Kiëv vrolijk kan afstrepen op weg naar dat lidmaatschap. Kwestie van geduld! Daar verandert dat velletje dus drie keer niets aan.

Daar houdt het horrorverhaal, en ook de vlog, echter nog niet op. In Brussel lijkt men namelijk te denken dat wij allemaal op ons achterhoofd zijn gevallen in Nederland en hun intriges niet doorzien. Jan legt even piekfijn uit dat het vandaag eigenlijk de bedoeling was dat er op de top de hoop uitgesproken zou worden dat Oekraïne lid zou worden van de Europese Unie, maar wacht: hadden we niet geschreven dat dat niet automatisch de bedoeling was? Na een beetje ruzie tussen diplomaten daar is die uitspraak er uiteindelijk uitgehaald om ons Nederlanders maar gerust te stellen, maar de waarheid is natuurlijk wel bekend. Mark Rutte en zijn Brusselse vrienden kunnen zeggen wat ze willen, maar iedereen weet dat hét doel van Europa met dit verdrag is dat de EU nog eens even lekker uitgebreid gaat worden met het zoveelste corrupte land. Dat zie ik, dat ziet Jan Roos en dat ziet heel Nederland - het deel dat het wíl zien dan natuurlijk.

Dit en meer in de nieuwe vlog van Jan Roos, die meteen hieronder te bekijken is. Veel kijkplezier!

Lees meer over:
EU Oekraïne Kiev EU-lidmaatschap

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties