VNL krijgt 2,5 ton subsidie die anders naar PVV zou zijn gegaan

VNL krijgt 2,5 ton subsidie die anders naar PVV zou zijn gegaan

VNL -- de partij van Joram van Klaveren, Louis Bontes, en Laurence Stassen -- is waarschijnlijk maar wat blij dat de PVV nog steeds geen ledenpartij is.

Daardoor heeft VNL namelijk 2,5 ton subsidie gekregen:

Partijen met meer dan 1000 leden en een verbinding met een fractie in de Tweede Kamer hebben recht op dat bedrag voor partijactiviteiten. Afgesplitste partijen zoals VNL mogen een deel van de subsidie van hun oude partij opeisen. Dit moet naar rato van fractiegrootte worden gedeeld. Omdat de PVV geen leden heeft, krijgt VNL dus het hele bedrag.

Ter vergelijking: Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk snoepen slechts 15.000 euro af van hun oude partij, de PvdA, omdat die wél leden heeft.

Als je VNL bent is het dus geweldig dat de PVV geen leden heeft. Dat levert je immers in één klap even 250.000 euro op, wat betekent dat je genoeg geld hebt om de partij verder uit te bouwen. En dat is natuurlijk van het grootste belang: VNL moet de komende maanden gebruiken om groter, invloedrijker en bekender te worden. Als dat lukt kan de partij wellicht niet alleen de huidige twee zetels houden, maar daar misschien nog één, twee of meer aan toevoegen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties