VNL-voorman Roos tegen De Dagelijkse Standaard: 'Die ene zetel zit er echt nog wel in!'

Geen categoriemrt 15 2017, 23:56
De Dagelijkse Standaard is vanavond zowel bij Forum voor Democratie als VoorNederland aanwezig om de eerste indrukken, de euforie en de lichte teleurstellingen te verslaan. Met nu: een kort interview met Jan Roos van de hand van onze Paul van der Bas.
Waar Forum voor Democratie feestviert - nouja, behalve Theo Hiddema dan - kan er bij VoorNederland in Wassenaar vooralsnog iets minder van een feeststemming gesproken worden. Als we de exitpolls mogen geloven haalt de partij net geen zetel, en dat is natuurlijk erg zuur: het is mooi dat er één nieuwe rechtse partij het politieke landschap komt vullen, maar twee was natuurlijk al helemaal mooi geweest.
Toch laat Jan Roos, voorman van VNL, het er nog niet bij zitten. In een interview met De Dagelijkse Standaard gaf hij aan in ieder geval "hartstikke tevreden te zijn over de campagne", vooral omdat het - in tegenstelling tot genoeg partijen - een "positieve campagne is geworden. En dat is het zeker: waar partijen als DENK vooral probeerden, en helaas zullen blijven proberen, om Nederland te verdelen, wil Roos mensen juist samenbrengen met zijn boodschap. Hij zou het dan ook erg teleurstellend vinden als hij de kans niet kreeg om die boodschap in de Kamer te komen verwoorden. Toch heeft hij nog goede hoop: "We zijn nog vol overtuigd dat we die ene zetel kunnen halen!"
Het wordt met het verstrijken van de tijd en het binnenstromen van de uitslagen steeds lastiger, maar we gunnen het Roos en zijn team in ieder geval van harte: zoals gezegd kan dit land echt wel een extra rechtse partij gebruiken, nu er bij de VVD definitief weinig meer van die kant te vinden is. We blijven dan ook hopen op een goede afloop, of zoals Roos zelf zei: "Het is geen monsteroverwinning, maar we zitten nog zeker in de race!"
Het hele interview is hier terug te zien:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten