Volkskrant liegt dat FVD zaken deed met controversiëel Cambridge Analytica. Geeft fout toe, maar rectificatie komt pas NA de gemeenteraadsverkiezingen

Geen categoriemrt 21 2018, 10:00
Want stel je voor dat je Forum voor Democratie niet te kijken zet voor verkiezingsdag.
Zoals wij gisteren berichtten ligt het campagnekantoor Cambridge Analytica onder vuur. Undercoverjournalisten van het Britse Channel 4 hebben met de hoge bazen van het bedrijf gesproken en die gesprekken vast gelegd op camera. Uit die gesprekken blijkt dat CA maar al te graag bereid is om immorele handelingen te verrichte om cliënten te helpen. Eén van die cliënten was, natuurlijk, de Trump campagne.
In een artikel over deze materie sleepte De Volkskrant Forum voor Democratie er bij de haren bij. Volgens de linkse krant is die partij namelijk ook een cliënt van Cambridge Analytica... en zijn Theo Hiddema en Thierry Baudet dus op oneerlijke wijze in het parlement gekomen.
Helaas voor de dames en heren nepjournalisten is er één probleem: Forum voor Democratie zegt dat dit de grootst mogelijke onzin is. Oh ja: en die ontkenning wordt bevestigd door Cambridge Analytica zelf.
Dus wat doe je dan als Volkskrant zijnde? Een rectificatie plaatsen, natuurlijk. Maar: als linkse, FVD-hatende krant doe je dat natuurlijk wel pas na de gemeenteraadsverkiezingen. Want je wil natuurlijk wel dat het verhaal wat electorale schade veroorzaakt voor die partij. Een snelle rectificatie maakt dat wat lastig.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/976126863969083393
Triest natuurlijk, maar zo rolt het linkse, eurofiele en conservatisme-hatende mediakartel nu eenmaal. Want de Volkskrant is niet de enige die FVD even snel door het slijk haalde. Twitteraars laten weten dat EenVandaag precies hetzelfde deed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten