snapshot5

Volkskrant zaait angst met 'extreemrechtse omvolkingstheorie'

Geen categorieaug 10 2019, 10:00
Het is toch verschrikkelijk? 'Omvolking' is een extreemrechtse complottheorie, waar men uitgaat van een doelbewuste 'grote vervanging' door middel van migratie, waardoor het blanke ras uitsterft. Die theorie zou aanzetten tot geweld, zoals te zien door grote schietpartijen en terreuracties zoals in El Paso of Christchurch. Aldus de Volkskrant.
Is dat even een mooie manier om de discussie meteen mee dood te slaan! Eenieder die ook maar iets aankaart wat betreft demografische verschuivingen, vooral als ze in het nadeel van de autochtone bevolking zijn, kan nu direct in extreemrechtse hoek worden gedrukt. Want, jawel, daarmee 'normaliseer je extreemrechts complotdenken'. En dat willen we natuurlijk niet!
Mocht je in de veronderstelling zijn dat een autochtone bevolking recht heeft op het zijn en blijven van een meerderheid in eigen land, dan begeef je je dus al op glad ijs. Want hoe haal je het in je hoofd om kritiek te uiten op het feit dat Nederlandse autochtonen een minderheid zijn geworden in eigen (grote) steden? 'Wat is daar nou mis mee?'
Je hebt inderdaad van die extreemrechtse gekkies die menen dat Joden of feministen een geheim plan hebben om 'het blanke ras' uit te roeien. Dat zijn het soort mafkezen die moskeeën overhoop schieten. Maar dat zij een andere verklaring geven aan hetzelfde fenomeen dat jij en ik (en zelfs het CBS) zien, wil niet zeggen dat wij ook maar direct extreemrechts zijn. Als je binnen dertig jaar een etnische minderheid bent geworden in je eigen stad, dan lijkt het mij vrij normaal om te veronderstellen dat hier toch echt wel iets niet helemaal in de haak is.
Terwijl genocide, onder andere gedefinieerd als: 'het opzettelijk nemen van maatregelen die het voortbestaan van een groep belemmert', bij wet verboden is, is het schijnbaar géén probleem als dit onbedoeld lijkt te gebeuren. Dat is waar men bij de Volkskrant nu praktisch op aanstuurt namelijk.
Een gewapende club die actief één soort mensen overhoop wil knallen is genocidaal, maar een clubje mensen die het voortbestaan van een groep mensen (wellicht onbedoeld) sociaal, ecologisch en financieel onaantrekkelijk maakt, da's allemaal prima.
Want ondanks dat er dus wetten zijn die raciale, nationale, etnische of godsdienstige groepen beschermen, moet je flink uitkijken als je meent dat jouw groep zo langzamerhand met uitsterven wordt bedreigd. Dan ben je namelijk gewoon een extreemrechtse xenofobische racist en moet je maar gewoon kinderen fokken terwijl de belastingdruk toeneemt, de vergrijzing erger wordt, je kansen op de arbeidsmarkt flink kelderen en huizenprijzen de pan uitrijzen. Oh ja en je leeft in een democratie waar een grote meerderheid dit kennelijk wil, dan moet je maar verhuizen. Slaat toch helemaal nergens meer op?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten