Volop in de slachtofferrol! Zeurkous Anousha Nzume komt met een boek tegen de "witte" Nederlander

Volop in de slachtofferrol! Zeurkous Anousha Nzume komt met een boek tegen de "witte" Nederlander

Anousha Nzume heeft een boek geschreven genaamd "Hallo witte mensen" om ons bleekscheten wat bewuster te maken van het Grote Lijden in Nederland.

Anousha Nzume! Wellicht herkent u deze B-actrice uit dit vermakelijke fragment waarin zij samen met presentator Jeroen Pauw de VVD’er Halbe Zijlstra aanvielen over het feit dat hij zwarte piet graag wil behouden. Vorige week heeft mevrouw Nzume haar strijd tegen de Nederlander doorgezet met het uitbrengen van haar boek “Hallo witte mensen”, waarin alle blanke landgenoten eens even terechtgewezen worden op hun zogenaamde priveleges vanwege hun huidskleur.

De Nederlandse maatschappij zou volgens haar namelijk ingesteld zijn op de ‘witte mensen’. Onzin natuurlijk. De Nederlandse normen, waarden en tradities; dat zijn de zaken waar Nederland écht op ingesteld is. Alhoewel Anousha Nzume vast en zeker goede bedoelingen heeft, kan ze zelf maar niet ophouden iedereen een etiket op te plakken. Zo sprak zij in een interview met het NRC verontrustende zinnen als: "In die zin zijn witte kinderen net als alle kinderen.” Dit soort ridicule uitspraken doen eerder denken aan de tijden van apartheid in Zuid-Afrika in plaats van aan Nederland in de 21e eeuw, alleen worden ditmaal de blanken gedemoniseerd.

Wat is dan de aanleiding voor al deze wrok jegens de blanke Hollander en zijn tradities? Is ze ooit lastiggevallen, bespuugd of geslagen? Nee, het antwoord wordt gegeven in een ander interview: toen Anousha's zoontje huilend van school thuiskwam na zijn eerste ervaring met zwarte piet, móést ze wel ten strijden trekken. Daarom ligt nu dit verdeeldheidzaaiende boek in de winkels: omdat een kind een verzonnen figuur niet zo leuk vindt.

Misschien kan zoonlief als hij wat ouder is, en wat Hollandse vriendjes op school heeft gemaakt, mama bijpraten dat blanke mensen misschien zo slecht nog niet zijn.

'Hallo witte mensen' is te koop bij de meeste Nederlandse boekwinkels en kost €14,99.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties