Voorlopig brexit-akkoord is bereikt!

Geen categorienov 13 2018, 20:00
Theresa May heeft eindelijk iets te vieren, een voorlopig akkoord voor brexit! Één van de grootste struikelblokken was de grens tussen Ierland en Noord-Ierland, daar lijkt nu overeenstemming over te zijn! Dat meldt De Telegraaf.
De grens is natuurlijk een gigantisch probleem voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland, dat lid is van de EU. Zowel EU als Britse onderhandelaars wilden een 'harde grens' met grensposten, controles en alle toeters en bellen, voorkomen.
May heeft diverse ministers langs laten komen om ze bij te praten over de onderhandelingen en daaruit blijkt dat er nog slechts 'een klein aantal' kwesties over zijn gebleven, als we de BBC mogen geloven. Exacte details over de afspraken over het akkoord zijn er nog niet. Maandagavond zou er overeenstemming tot stand zijn gekomen en is de tekst voor het akkoord vervolgens naar Londen gestuurd.
'Op technisch niveau' zou er nu dus een akkoord klaarliggen volgens een BBC-verslaggeefster. Het lijkt er daardoor dus op dat er geen harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland zal komen. Als dat eenmaal duidelijk is gaat de hele brexit daarmee in een stroomversnelling.
Het akkoord is tevens mogelijk een extra dosis vertrouwen doordat het kan laten zien dat beide partijen bereid zijn om tot een degelijk akkoord te komen. Daarmee zouden onderhandelingen op andere punten wellicht ook met meer vertrouwen tegemoet worden gekomen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten