shutterstock 1072708739 1

Voormalig VN-Ambassadeur VS: ''Trump werd tegengewerkt door minister en chef-staf'

Geen categorienov 11 2019, 10:00
Nikki Haley werd door velen gezien als een serieuze tegenkandidaat van Donald Trump of juist als Running mate voor 2020. Haley wordt door beide kanten van het spectrum geprezen als kundig politica, veel mensen keken uit naar haar memoires. Veel critici van Trump hoopte op het zoveelste rancuneuze werk van een politicus die Trump een bigot vindt. Haleys memoires zijn eerder een kritiek op de grijze eminentie achter Trump.
Nikki Haley schrijft namelijk in haar boek dat twee voormalig topadviseurs van Trump hem actief hebben tegengewerkt. Het gaat over de oud Chef-staf John Kelly en voormalig minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson. Beide heren zouden het hebben gedaan omdat ze meenden zo Amerika te redden. Want in hun retoriek - en in het verlengde, het paradigma van de Democraten - is alles wat Trump doet slecht voor de VS.
Ze wist van de ondermijning omdat beide heren haar aan hun kant wilden krijgen. Zij wisten namelijk wel wat het beste zou zijn voor de VS en niet Trump, want Trump zou er alleen maar voor zorgen dat er doden zouden vallen.
Ze schrijft enorm positief over haar samenwerking met president Trump, ook steunt ze het buitenlandbeleid van Trump grotendeels. Ook Haley is een tegenstander van het Klimaatakkoord van Parijs en van de Iran-deal.
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1193665354729431040?ref_src=twsrc%5Etfw
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten