Voorzitter moskee roept moslims op om te stemmen: negeer fatwa's tegen democratie en stemmen

Voorzitter moskee roept moslims op om te stemmen: negeer fatwa's tegen democratie en stemmen

Komende woensdag mag iedereen gaan stemmen in Nederland. Nederlanders, mensen met een andere nationaliteit, atheïsten, joden, katholieken, protestanten, boedhisten, maar ook moslims. Met de laatste groep is er iets vreemds aan de hand, want de islam en democratie gaan an sich niet zo heel goed samen, als je sommige islamitische geleerden moet geloven. Moslims gaan daardoor vaak niet stemmen.

We hebben natuurlijk islamitisch geïnspireerde partijen zoals NIDA in Rotterdam, maar het is niet zeker of veel moslims gaan stemmen. Via social media wordt er ingespeeld op jongeren en aangegeven dat ze niet moeten stemmen. Er zijn 'fatwa's' uitgesproken over democratie en verkiezingen, waardoor in democratisch opzicht veel moslims buiten de samenleving gaan staan.

Voorzitter van de moskee in Panningen, Mounir Kasmi, roept moslims op om deze fatwa's te negeren en gewoon te gaan stemmen komende woensdag, omdat moslims ook een onderdeel zijn van de samenleving. We kunnen natuurlijk erg negatief zijn over de multiculturele samenleving, en terecht, maar als groep sociaal en democratisch jezelf buiten de maatschappij plaatsen, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dan maak je alles erger. Dat vindt Kasmi ook:

''Moslims moeten zich er niets van aantrekken. Er zijn diverse fatwa's van islamitische geleerden [geen hooggeleerden] of imams, of een persoon die denkt er iets van af te weten, die ze uiten op social media. Je stemt dan op een partij die dan regels kan uiten die tegen de islam zijn, is de gedachte erover. Daar moeten moslims niet naar luisteren. Het is ook in het belang van jou [als moslim om te stemmen], je bent een onderdeel van deze gemeenschap.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer