VVD'ers krijgen sloten op hun deuren: in de Tweede Kamer wordt gestolen als de mallen

VVD'ers krijgen sloten op hun deuren: in de Tweede Kamer wordt gestolen als de mallen

Michael Vaudreuil en zijn vrouw. © Screenshot CBS

Ja u leest het goed, er wordt nogal wat gestolen in de Tweede Kamer en zeker bij de liberalen. Het is niet duidelijk of politici elkaar bestelen, of dat het stagiaires zijn, of persoonlijk medewerkers, maar het zijn sowieso internen. Grappig, wanneer politici niet de economie en de samenleving bestelen in de vorm van 'belasting', maar dat ze voor de verandering ineens elkaar bestelen.

Een VVD’er die een aantal keren ten prooi viel aan diefstal zegt: ,,Er wordt gestolen als de raven.’’ Zo verdween een kostbare mini-beamer van een VVD-Kamerlid ter waarde van 450 euro. Een andere, prominente VVD’er zegt: ,,Er zijn tientallen iPads en andere waardevolle spullen verdwenen. Het wordt allemaal intern afgehandeld. Ik ben ervan overtuigd dat het internen zijn en geen bezoekers van de Tweede Kamer.’’

,,Er is een keer iPad gestolen die bij een medewerker van een andere fractie terug werd gevonden’’, zegt een ingewijde. Omdat de iPad zo was ingesteld kon het spoor via iCloud worden gevolgd naar een ander gedeelte van het Tweede Kamergebouw, waar de dader werd gepakt.

Een ingewijde noemt het 'belachelijk’ dat de VVD sloten op deuren wil. ,,Het is een kwestie van te lui zijn om je bureau op te ruimen. Iedereen heeft ladenkasten met sloten. En een portefeuille op je bureau laten liggen is uitlokking tot diefstal.’’

Uitlokking tot diefstal? Ik lach me kapot om zo een uitspraak.

Natuurlijk, ik kan een heel betoog gaan houden over wat er allemaal zo slecht is en wat er mis is aan het systeem en de politieke cultuur en sociale klimaat binnen de Tweede Kamer, maar ik laat het hierbij en het oordeel bij u:

De Tweede Kamer, de belangrijkste en grootste politieke en democratische macht in Nederland, wordt bevolkt door mensen die de integriteit behoren te hebben en een onderdeel vormen van onze representatieve democratie, het hoogste goed in onze samenleving. Dit instituut wordt blijkbaar bevolkt door mensen die elkaar bestelen, rare excuusjes verzinnen ervoor, en niet de volwassenheid hebben om normaal te doen en zich aan de wet te houden. Denk daar maar eens over na.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties