Vreselijk: Ebru Umar moet onderduiken op geheim adres vanwege bedreigingen

Vreselijk: Ebru Umar moet onderduiken op geheim adres vanwege bedreigingen

Op advies van de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid wordt Ebru Umar ondergebracht op een geheim adres.

Ebru Umar mag dan terug in Nederland zijn, ze is nog lang niet vrij. De columniste wordt namelijk zo erg bedreigd, dat het niet veilig is om op haar oude adres te gaan wonen. In plaats daarvan moet de onverschrokken Umar onderduiken op een geheim adres, op advies van de veiligheidsdiensten. Aan de Telegraaf vertelt ze:

"Ik heb inmiddels een gesprek gehad met het Openbaar Ministerie van Amsterdam en de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding en Veiligheid. Bottom line is dat mensen mij zullen blijven herkennen, blijven uitschelden en blijven bedreigen. Er is een dreigingsanalyse gemaakt. Voorlopig hebben we afgesproken dat ik openbare optredens meld bij de instanties. En hoe ik dan verder beveiligd word en de mate waarin is nog niet vastgesteld. Ik wil vooral mijn leven terug. En ik wil dat die lui ophouden met mij bedreigen. Mensen bedreigen is niet normaal."

Ronduit vreselijk. Zelfs in Nederland heeft ze haar leven nog steeds niet terug, vanwege de talloze bedreigingen uit de Nederturkse gemeenschap. Het is compleet belachelijk dat er nog steeds figuren rondlopen in Nederland die hum meningsverschillen proberen "op te lossen" middels bedreigingen.

Intussen speelt dit Erdogan en consorten natuurlijk alleen maar in de kaart. De bedreigingen aan Umars adres geven immers een angstaanjagend signaal: wie de Turkse president beledigd, kan maar beter op zijn tellen passen. Een schande voor de Nederlandse rechtsstaat.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties