Vreselijk: ISIS is nu ook actief in de Filippijnen en onthoofdt twee arbeiders wegens "spionage"

Geen categorieapr 21 2016, 13:00
Het christelijke land krijgt te maken met de jihadisten van ISIS.
De Filippijnen zijn nou niet direct een land dat je direct zou associëren met ISIS. Integendeel: de Aziatische eilandstaat met meer dan honderd miljoen inwoners, is één van de meest christelijke landen ter wereld. Door niemand wordt het katholieke geloof zo vurig beleden als door de Filipijnse bevolking. Maar als het aan ISIS ligt, komt daar snel verandering in. De jihadisten hebben hun vizier gezet op de Filippijnen, en brachten dat deze week op gruwelijke wijze in de praktijk.
Screen Shot 2016-04-21 at 12.43.56
Het zo vreedzame christelijke land wordt bruut opgeschrikt: ISIS heeft twee arbeiders van een houtzagerij onthoofd. Hun misdaad? "Spionage". Voor wie ze dan spioneerden of waarom, werd niet duidelijk. Maar wat wel duidelijk was, was de manier hoe ze aan hun einde kwamen. Middels de klassieke ISIS-methode werden de twee arbeiders – gekleed in oranje overalls – bruut onthoofd.
De ISIS-gelieerde strijders pleegden hun daad in het zuiden van het land, waar een islamitische minderheid woont. Zo'n tien procent van de bevolking van de Filippijnen is moslim, en een deel daarvan strijdt tegen de regering. Dat die strijd gruwelijke vormen kan aannemen, blijkt uit de inmenging van de ISIS-jihadisten. De strijders publiceerden ook beelden van een heus trainingskamp dat ze in de jungle hebben opgericht.
Screen Shot 2016-04-21 at 12.44.11
Volgens het Filippijnse leger gaat het om een islamistische groep die zich nu solidair heeft verklaard aan ISIS en de ISIS-vlag en -kleding heeft overgenomen. Het is dus niet zo dat de instructies voor deze walgelijke acties rechtstreeks uit het ISIS-hoofdkwartier in Raqqa kwamen, maar de onthoofding past wel degelijk in de terreurstrategie die ISIS voor de hele wereld, inclusief de Filippijnen, in petto heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten