VVD en PVV eisen antwoord van minister over verbanning Johan Maurits van Nassau uit het Mauritshuis

VVD en PVV eisen antwoord van minister over verbanning Johan Maurits van Nassau uit het Mauritshuis

We schaffen onszelf nu helemaal af.

Het Mauritshuis heeft verwijderde afgelopen zomer de kunststof buste van Johan Maurits van Nassau. Tot dit weekeinde was echter niet duidelijk waarom het museum dat had gedaan. Nu wel: omdat GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil kritiek heeft op Maurits vanwege zijn rol in de slavernij.

Ja. Echt. Kritiek van een oud-columnist / huidig Kamerlid heeft het Mauritshuis ervan overtuigd dat ze de buste van hun bouwer maar moesten verwijderen. Want gekwetste zieltjes.

De VVD en de PVV vinden dat besluit volstrekt onzinnig. Beide partijen eisen tekst en uitleg van minister Ingrid van Engelshoven van cultuur.

VVD-Kamerlid Antoinette Laan zegt terecht:

"Er is een totaal verkeerde beweging gaande. We importeren de Amerikaanse trend tot overgevoeligheid."

Zo is het maar net. Deze idioterie komt uit Amerika en is totaal onNederlands.

PVV-Kamerlid Martin Bosma is het helemaal eens met Laan. Hij noemt deze belachelijke trend een "politiek correcte beeldenstorm zonder eind tegen onze geschiedenis en onze cultuur." Daar is geen woord van gelogen. Uiteindelijk is het doel om ons een schuldgevoel te bezorgen over onze héle vaderlandse geschiedenis, en onze cultuur te vervangen door de extreemlinkse ideologie van de racismejankers.

Hier moet maar eens een einde aan komen, te beginnen met Maurits. Terug met die buste, en wel meteen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties