VVD-fractievoorzitter Hermans stapt uit de Eerste Kamer na vernietigend vonnis over 'bijbaan' bij zorgclub

Geen categorienov 02 2015, 17:00
De VVD in de Eerste Kamer raakt diens fractievoorzitter kwijt: Loek Hermans trekt zich terug als senator nadat de rechter vandaag een vernietigend vonnis velde over zorgorganisatie MeaVita en het wanbeleid aldaar.
Regeringspartij VVD raakt een Eerste Kamerlid kwijt. Fractievoorzitter Loek Hermans is door de rechter fel bekritiseerd vanwege zijn rol in het faillisement van zorgaanbieder MeaVita:

Loek Hermans vertrekt uit de Eerste Kamer, waar hij voorzitter van de VVD-fractie was. Aanleiding is de uitspraak van de ondernemingskamer over Meavita. Hermans leidde de raad van commissarissen bij het omgevallen thuiszorgbedrijf. Hermans kreeg maandag felle kritiek van de rechters.

Eerder op de dag oordeelde de Ondernemingskamer in Amsterdam dat Meavita zich schuldig heeft gemaakt aan wanbeleid. Vakbond FNV had een zaak aangespannen en won na een jarenlange juridische strijd.

Het is niet voor het eerst de afgelopen jaren dat de VVD politici kwijtraakt na kleine schandalen. Niet alleen moesten onlangs Fred Teeven en Ivo Opstelten opstappen als respectievelijke staatssecretaris en minister, maar ook Kamerlid Mark Verheijen ruimde het veld vanwege een corruptieschandaal. In de Eerste Kamerfractie van de VVD stapte twee jaar geleden ook Fred de Graaff op. De toenmalig voorzitter van de Eerste Kamer had Geert Wilders opzettelijk benadeeld bij de inauguratie van Koning Willem-Alexander.
Op Twitter reageren veel journalisten daarom ook cynisch op de val van Hermans:
https://twitter.com/JosHeymans/status/661200769610342400
https://twitter.com/jeroenvdommelen/status/661200156969279488
https://twitter.com/CarlaWijn/status/661199124524572672
https://twitter.com/Staaij/status/661198465330991104
Wie Hermans zal opvolgen als fractievoorzitter, is nog niet bekend. Ben Swagerman is waarschijnlijk degene die de zetel van Hermans in de Eerste Kamer mag gaan bekleden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten