VVD'er Halbe Zijlstra gaat door het stof: 'Als de PVV de grootste wordt moet ze meeregeren'

Geen categoriejan 12 2017, 14:00
Halbe Zijlstra doet kort voor de verkiezingen toch maar weer een stapje in de richting van de PVV. Volgens de fractieleider van de VVD in de Tweede Kamer moet de partij namelijk wel degelijk meeregeren als Wilders en de zijnen de grootste worden bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen.
Op 15 maart mogen we weer met zijn allen naar de stembus. Als we de peilingen moeten geloven -- en voor de verandering denk ik dat die dit keer redelijk kloppen -- kon de PVV weleens de grote winnaar worden. Het gat van Wilders en de zijnen ten opzichte van de nummer twee, de VVD, is maar liefst zo'n 10 zetels. Dat is voor Nederlandse maatstaven een enorm verschil.
Politiekcorrect links roept al tijden dat dit niet betekent dat de PVV ook mag meeregeren. Nee, die partij moet compleet en totaal geïsoleerd worden, want zogenaamd neo-nazistisch (laat me niet lachen, de enigen die neo-nazistisch zijn, zijn de radicale islamieten die massaal genocide plegen op andersdenkenden in het Midden-Oosten, de boel verpesten in hele wijken in Europa, en die homo's van daken gooien in de door hen bezette gebieden). Voor het eerst geeft Halbe Zijlstra van de VVD aan daar anders over te denken:
Jawel, zegt Zijlstra, als de PVV de verkiezingen wint is het juist volkomen normaal dat die partij het initiatief neemt in de formatiegesprekken en zelfs meeregeert. En ja, dat betekent natuurlijk ook dat Geert Wilders daadwerkelijk de opvolger van Mark Rutte als premier van ons land kan worden. De grootste partij die meedoet aan de regeringscoalitie doet dat normaal gesproken immers; dat is hoe we opgescheept werden met MarkieMarkie zelf.
Helaas betekent dit niet dat de PVV alvast feest kan vieren. Als Zijlstra en zijn VVD érgens om bekend staan dan is het immers wel dat ze tijdens de campagne het ene roepen, maar vervolgens precies het tegengestelde doen. Als kiezers echt willen dat de PVV mee gaat regeren kunnen ze niet op hun lauweren rusten; die partij moet dan -- ruimschoots -- de grootste partij worden bij de komende verkiezingen. Vervolgens moet er vol druk worden gezet op de VVD om zaken te doen met de PVV, ja, ook als Rutte en zijn vrienden dat eigenlijk niet willen.
En dat betekent dat Rutte gedwongen moet worden om op te stappen als hij de verkiezingen verliest. Hij heeft zich nu tweemaal premier mogen noemen, dat is wel genoeg. Hij en Wilders kunnen nauwelijks met elkaar samenwerken, daarvoor heeft Rutte bewezen te onbetrouwbaar te zijn. Als de VVD dus echt in een coalitie wil gaan zitten met de PVV zal Rutte gedwongen moeten worden om op zoek te gaan naar een nieuwe carrière na 15 maart. Zijlstra en zijn collega-liberalen kennende is het nog maar zeer de vraag of ze daar de moed toe hebben. De VVD is op dit moment namelijk door en door de partij van Mark Rutte; inhoudsloos, principeloos, laf, en dubbelhartig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten