Waarnemend burgermeester van Amsterdam, Jozias van Aartsen (VVD), zwijgt over antisemitisme

Geen categoriemrt 07 2018, 21:00
Het gaat in Amsterdam niet zo goed als het gaat om antisemitisme. Sinds de stad multiculturele wordt, stijgt ook het gehalte van homofobie en antisemitisme. Of het nu de universiteiten zijn, gehele wijken, of het bedrijfsleven. De moslimhaat jegens joden zit diep. Er is nu een Jodenmanifest ondertekend om antisemitisme aan te pakken, maar waarnemend burgemeester, Jozias van Aartsen, zet zichzelf in een hoek.
Het gaat hierbij om de aanvallen op het Joodse restaurant HaCarmel. Een 'Syrische vluchteling' heeft zich nogal misdragen en sindsdien is het niet echt duidelijk hoe en wat. Het is in elk geval zorgelijk dat er eerst een aantal ergere dingen moeten gebeuren, voordat er überhaupt actie wordt ondernomen.

Maandagavond stelden de VVD-Kamerleden Dilan Yesilgöz en Arno Rutte Kamervragen aan minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) van Justitie en Veiligheid. Volgens de politie zou er geen bewijs zijn van een ‘anti-Joods-motief’. Maar als vandalen, die de keuze hebben uit alle Amsterdamse restaurants, ‘steeds opnieuw’ een openlijk Joods restaurant aanvallen en vernielen, menen de VVD’ers, is het ‘zeer waarschijnlijk’ dat die daders wel degelijk een antisemitisch motief hebben.

Pikant genoeg is Van Aartsen daar net als de politie niet van overtuigd; zijn woordvoerder zegt tegen Elsevier Weekblad dat er ‘geen aanwijzingen’ zijn dat het bij de meest recente aanval om antisemitisme gaat.

Aandacht vanuit de landelijke politiek is altijd goed als het gaat om dit soort kwalijke kwesties, maar uiteindelijk moet de Amsterdamse gemeenteraad er iets mee doen. Nu de gemeenteraadsverkiezingen er aan komen, wordt het dus ook een keuze tussen partijen die een zachte of een harde aanpak voorstaan. De stad moet iets doen aan de fricties tussen (etnische) groepen, anders gebeurt er dadelijk echt iets ergs. Dan zijn we weer te laat en regent het wederom verontschuldigingen.
https://www.youtube.com/watch?v=e1khvPplcRI
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten