Wakker worden, Lodewijk! Dromende Asscher denkt nog steeds dat hij ooit premier kan worden

Geen categoriejul 07 2017, 17:00
De PvdA-voorman blijft hopen op de politieke herrijzenis van zijn ingestorte partij.
Een optimistische instelling is nooit verkeerd, maar je kunt ook doorslaan. Lodewijk Asscher is namelijk zó optimistisch dat hij overkomt als een wereldvreemde dromer. De PvdA-leider tweette vandaag over de "vermoedelijk" laatste keer dat hij de ministerraad heeft voorgezeten, "althans in 2017".
https://twitter.com/LodewijkA/status/883290124703891456
De ministerraad wordt voorgezeten door de premier, en de vicepremier is als ondervoorzitter zijn vervanger. De afgelopen jaren heeft Asscher meermaals de ministerraad mogen voorzitten, wanneer Rutte bijvoorbeeld in Brussel was om met zijn vriend Juncker te praten. Maar de kans dat hem die eer nogmaals ten deel zal vallen wanneer er een nieuw kabinet is, is bijzonder klein. Sinds de legendarische nederlaag van de PvdA bij de afgelopen verkiezingen denkt niemand dat de salonsocialisten ooit nog een vice-premier of premier zullen leveren, laat staan dat Lodewijk Asscher zélf dat ambt nog eens zal bekleden!
Word wakker, Lodewijk! Stop met dromen! Onder leiding van Lodewijk Asscher leed de PvdA de grootste nederlaag in de Nederlandse politieke geschiedenis. Met negen Kamerzetels is de voormalige linkse reus verworden tot een sneu splinterpartijtje. Het is dus behoorlijk bizar dat Asscher erop zinspeelt dat hij in de toekomst weer voorzitter zou kunnen worden van de ministerraad. Zelfs als dit grappig bedoeld is, toont het aan dat de PvdA-leider geen zicht heeft op de politieke realiteit. De kans dat Rutte een verkiezingsbelofte nakomt is nog groter dan dat Lodewijk Asscher ooit premier wordt. En dat wil wat zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten