Wat een held: Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch toont daadkracht en verbiedt lachgas

Wat een held: Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch toont daadkracht en verbiedt lachgas

Lachgasgebruikers in Amsterdam op Koningsdag. Bron: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock.com.

Eindelijk goed nieuws! De vrijwillige vergassingen in de Arnhemse binnenstad worden verboden, zo lezen we op de website van de NOS. De lachgashype heeft namelijk genoeg hersencellen van jongeren beschadigd en het is goed dat de politiek daadkrachtig ingrijpt. Burgemeester Ahmed Marcouch neemt zijn verantwoordelijkheid en wijst handelstransacties voor lachgas in de binnenstad definitief af.

En dat is toch wel goed nieuws, hopelijk volgen nog méér steden in navolging van Arnhem.

Lachgas is namelijk een bijzonder gevaarlijk product waarbij het gebruik ervan gelijkstaat aan het simuleren van verstikking. Ja, dat heb je dus met gas. De verstikking is natuurlijk erg 'orgasmatisch' en dit geeft het goede gevoel bij gebruik, zo lang je het overleefd. Maar zelfs bij matig gebruik leidt dit per definitie tot hersenschade. En dat gaat sneller dan bij andere drugs. Daar kan ik geen bewijzen voor aanleveren, maar laten we zeggen dat ik een expert ben op dit gebied.

In ieder geval is het goed dat de burgemeester nu ingrijpt, want als je in het uitgaansleven rondkijkt dan is het de afgelopen maanden volledig uit de hand gelopen. Het zijn dan met name de jonge meisjes van 18 of 19 jaar die voortdurend doorgaan met de ballonnen. Zij zijn er bijzonder gretig mee. Maar ook jongens zie je ermee rondlopen natuurlijk. Bij sommige tenten wordt steeds minder alcohol geschonken en hebben slimme clubeigenaren houten 'zitbanken' geplaatst waar de uitgaansgasten zich tegoed doen aan lachgas.

De burgemeester van Arnhem vindt het hoogste tijd om in te grijpen:

"Ik heb grote zorgen over het gebruik van lachgas door onze Arnhemse jongeren. Ik kan dit niet zomaar aankijken. Daarom moeten we de verkoop stoppen en doe ik er alles aan om het in de kiem te smoren.""

En die aanpak is volledig terecht. Lachgas is letterlijk vergif en veel schadelijker dan bijvoorbeeld mdma en andere stoffen. Nu is het geen enkel probleem als gebruikers bij festivals eens een ballon willen trekken, maar om het gebruik en de consumptie in het uitgaansleven in de binnenstad te institutionaliseren is gewoonweg erg onverstandig. Aanpakken, Marcouch!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Arnhem Lachgas Ahmed Marcouch

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer