Wat is Rutte toch netjes he?

Geen categoriejan 28 2011, 19:58
Wat is onze premier toch een nette, nederige man he? Nadat de Tweede Kamer akkoord ging met een politiemissie in Kunduz had hij feest kunnen vieren, maar in plaats daarvan zegt hij nu dat er 'geen winnaars' en 'geen verliezers' zijn:

"Gevoelens van trots, winst en verlies, ik vind het ongepast om dergelijk commentaar te geven als het gaat om zoiets ernstigs als het uitzenden van trainers naar Afghanistan", aldus Rutte op zijn wekelijkse persconferentie.

Dat is natuurljik buitengewoon vriendelijk van 'm, maar politieke commentatoren, journalisten en - nou ja, eigenlijk gewoon iedere burger - weten beter: het kabinet is de grote winnaar, de PvdA (en misschien Jolande Sap?) de grote verliezer(s).
De Partij van de Arbeid hoopte Afghanistan te kunnen gebruiken om het kabinet in grote verlegenheid te brengen. Leuk bedacht, maar het ging allemaal helaas een beetje anders. Rutte slaagde erin de linkse oppositie te verdelen en de Kamer stemde - na een hevig debat - alsnog voor de missie.
Er zijn dus wel degelijk winnaars en verliezers - maar, als een echte staatsman, begrijpt Rutte dat hij er verstandig aan doet dat niet hardop te zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten