Wat zou jij doen met een half miljoen? Deze man kon maar één ding bedenken

Geen categoriedec 09 2015, 15:00
Deze dakloze man won 500.000 dollar, en had slechts één wens.
Aspen: een luxe ski-oord in de bergen van het Amerikaanse Colorado, waar de heuvels hellingen volgebouwd zijn met enorme villa's en chalets. Maar met al die rijkdom zou je bijna vergeten dat er ook minder fortuinlijke mensen wonen.
Zo ook Michael Engfors, een 60-jarige man die al zes jaar lang dakloos leeft in het stadje waar het, niet verrassend, 's winters erg koud kan zijn. Hij had vroeger een eigen zaak en was getrouwd. Dat alles verloor hij echter doordat hij alchoholverslaafd raakte. Uiteindelijk werd hij zelfs dakloos. Maar wonder boven wonder lijkt een andere 'verslaving' hem er nu weer bovenop te helpen.
In de Verenigde Staten zijn krasloten een erg populaire loterijvorm, waaraan veel mensen meedoen. Zelfs Michael zette altijd een klein beetje van het weinige geld dat hij bijeen wist te schrapen, apart om zo nu en dan een kraslot te kopen. Dat leverde lange tijd niets op, totdat hij opeens de verrassing van zijn leven kreeg. Hij won iets met zijn lot. De prijs had een kratje bier kunnen zijn, 100 dollar of misschien zelfs een zonvakantie. Dit alles zou Michael al geweldig hebben gevonden, maar het pakte nog groter uit: hij won een half miljoen dollar.
De man kon zijn ogen uiteraard niet geloven toen hij de cijfers voor het eerst zag. Hij liet het controleren op de plek waar hij het lot gekocht had, en daar kwamen ze tot dezelfde conclusie: de dakloze man zou niet meer veel langer zo arm blijven. En dat is geheel terecht, vertelt Jeremy Kowalis, een vrijwilliger bij de daklozenopvang in Aspen:

Het is echt een geweldig verhaal, en ik denk dat het inspirerend is voor veel mensen, omdat van alle mensen, en zeker allen in Aspen, geen betere persoon die half miljoen had kunnen winnen dan iemand die hier in de daklozenopvang verblijft (...) Het leven heeft echt heel veel van Michael gevraagd. Maar Michael zei dat hij nooit zou opgeven. Hij zou ooit het geluk weer vinden als hij niet opgaf.

En geluk had hij zeker hiermee. Het is natuurlijk de vraag wat de man met al dat geld gaat doen. Hij kan een huis kopen, een auto of eindelijk eens op vakantie gaan. Maar Michael zegt dat hij één enorme wens heeft: zijn dochter weer zien. Hij heeft haar al bijna 20 jaar niet meer gezien of gesproken, en heeft geen idee waar ze is. Hij is van plan om haar te vinden en dan, waar ter wereld ze ook mag zijn, haar op te zoeken. Dat is zijn grootste wens.
Of hij nog andere wensen heeft? Een kleintje: hij zou heel graag ski's kopen om nu eindelijk eens zelf te kunnen doen, waarvoor iedereen naar het skistadje komt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten