'We' liegen er op los in januari

Geen categoriejan 13 2012, 14:26
Januari: de maand van het liegen.
Ik hoor u denken: dat valt toch wel mee? Nou nee:

In januari vertellen we de meeste leugens en smoesjes, gemiddeld 217 per persoon. Dat blijkt uit onderzoek van Twentieth Century Fox onder 2.000 Britten. We zeggen wel dat het zo goed gaat met onze goede voornemens, maar toch heeft de helft er al de brui aan gegeven. Bovendien maakt het koude winterweer het wel heel erg verleidelijk om je even ziek te melden, en om met een smoes sociale verplichtingen te ontlopen. Andere redenen om te liegen is om iemands gevoelens te beschermen of om iemand niet teleur te stellen.

Ik geloof dan ook niet in resoluties... maar wel in doelen. Het begin van een nieuw jaar kan een goed moment zijn om je doelen te bekijken, bij te stellen, en er echt 100% voor te gaan.
Wat betreft die andere leugens: je ziek melden terwijl je blaakt van gezondheid is diefstal. Je wordt immers doorbetaald terwijl je geen werk verricht. Geen smoesjes dus.
Ten slotte zijn die laatste twee niet echt goede redenen om te liegen, maar echt slecht zijn ze ook niet. Wie liegt er nou niet af en toe om een ander te beschermen? "Wat vind je van mijn nieuwe jurk schat?" Ga jij dan zeggen dat je vrouw eruit ziet als een opgeblazen koe met een bijenkostuum aan? Ik niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten