Weer aanval in Frankrijk: man doodgeschoten op vliegveld van Orly, vlakbij vlucht naar Tel Aviv

Geen categoriemrt 18 2017, 10:26
Het is weer eens hommeles in Frankrijk - ditmaal bij vliegveld Orly waar een man probeerde om het wapen van een militair af te pakken. Die actie heeft deze domkop niet overleefd. Het vliegveld is momenteel vergrendeld.
Om wie of wat het gaat is momenteel niet duidelijk, maar wel dat in de Franse plaats Orly het vliegveld gesloten is nadat een ongelofelijke stomkop het in z'n hoofd haalde om het dienstwapen van een militair af te pakken - of althans daartoe een poging te wagen. Dat liep voor hem niet bepaald geslaagd af:

"Op de luchthaven van Parijs-Orly is vanochtend een man neergeschoten toen hij probeerde om het geweer van een soldaat af te nemen. Dat bericht het Franse persagentschap AFP op basis van bronnen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens de woordvoerder van het Franse ministerie voor Binnenlandse Zaken ging het om een 'pover uitziende man'. "Hij greep het wapen van een militair en vluchtte daarna een winkel in de commerciële zone in. Daar werd hij door de veiligheidsdiensten neergeschoten", aldus Pierre-Henry Brandet."

In de winkel hield de man de militair in kwestie vast in een gijzelingsactie. Nadat onderhandelingen mislukten, besloten de veiligheidsdiensten om in te grijpen en de dader dood te schieten.
De politie probeert momenteel uit te vinden of de overleden dader een bomgordel droeg, en indien die wordt aangetroffen te verwijderen zonder al teveel ravage aan te richten.
Over het motief van de man is nog veel onduidelijk, en ook of de kerel een bepaald motief in gedachten had. De aanval vond namelijk plaats bij een incheckbalie van Turkish Airlines, in de buurt van waar een vlucht naar de Israëlische badplaats Tel Aviv zou vertrekken.Had de dader een bepaalde bedoeling daarbij? Dat is momenteel nog niet helemaal helder.
De Dagelijkse Standaard volgt de ontwikkelingen op de voet, en zal het melden als er updates zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten