Wéér een opportunistische overloper van FvD naar Groep Otten

Wéér een opportunistische overloper van FvD naar Groep Otten

Geen categoriesep 01, 20:00
Wederom is er een overloper van Forum voor Democratie naar de partij van de ex-FvD-penningmeester vertrokken. Zuid-Hollands FvD-Statenlid Caroline Persenaire heeft zich aangesloten bij de partij van Henk Otten. Dat maakt Otten via Twitter bekend.
Persenaire heeft haar lidmaatschap ongeveer twee uur geleden beëindigd voordat ze de overstap naar de partij van Otten bekendmaakte. Na "zorgvuldige afweging van afgelopen periode" is ze tot dit besluit gekomen, bevestigt ze na Ottens' tweet.
Hoe zorgvuldig die afweging is geweest, vraag ik mij ten zeerste af. Ze hebben bij Groep Otten weliswaar allerlei plannen die overgenomen zijn of lijken op die uit het partijprogramma van FvD, Henk Otten zit wel met een aantal overlopers die niet het charisma hebben (of zelfs maar in de buurt komen) van Baudet en Hiddema. De vraag is dan hoe groot de kans is dat zij "de noodzakelijke politieke verandering" daadwerkelijk kunnen gaan realiseren.
Het lijkt er steeds meer op dat FvD zich op deze manier ontdoet van opportunisten, good riddance. Deze 'klap' van Persenaire zal denk ik ook niet veel schade aanrichten. Voor het publiek was zij volgens mij geen bekende en belandt daardoor onder de noemer 'één van de overlopers'.
FvD lijkt in de peilingen te zijn gestabiliseerd. Nu is het de taak het vertrouwen weer op te bouwen en de schade zien te herstellen. De eerste stap is daarin al gezet door in Zaandam samen te komen. Morgen zullen we zien wat daar allemaal uit is gekomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten