Wéér een opportunistische overloper van FvD naar Groep Otten

Wéér een opportunistische overloper van FvD naar Groep Otten

'Weg met Femke'-petitie logo via https://ontslafemke.petities.nl/

Wederom is er een overloper van Forum voor Democratie naar de partij van de ex-FvD-penningmeester vertrokken. Zuid-Hollands FvD-Statenlid Caroline Persenaire heeft zich aangesloten bij de partij van Henk Otten. Dat maakt Otten via Twitter bekend.

Persenaire heeft haar lidmaatschap ongeveer twee uur geleden beëindigd voordat ze de overstap naar de partij van Otten bekendmaakte. Na "zorgvuldige afweging van afgelopen periode" is ze tot dit besluit gekomen, bevestigt ze na Ottens' tweet.

Hoe zorgvuldig die afweging is geweest, vraag ik mij ten zeerste af. Ze hebben bij Groep Otten weliswaar allerlei plannen die overgenomen zijn of lijken op die uit het partijprogramma van FvD, Henk Otten zit wel met een aantal overlopers die niet het charisma hebben (of zelfs maar in de buurt komen) van Baudet en Hiddema. De vraag is dan hoe groot de kans is dat zij "de noodzakelijke politieke verandering" daadwerkelijk kunnen gaan realiseren.

Het lijkt er steeds meer op dat FvD zich op deze manier ontdoet van opportunisten, good riddance. Deze 'klap' van Persenaire zal denk ik ook niet veel schade aanrichten. Voor het publiek was zij volgens mij geen bekende en belandt daardoor onder de noemer 'één van de overlopers'.

FvD lijkt in de peilingen te zijn gestabiliseerd. Nu is het de taak het vertrouwen weer op te bouwen en de schade zien te herstellen. De eerste stap is daarin al gezet door in Zaandam samen te komen. Morgen zullen we zien wat daar allemaal uit is gekomen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer