Wéér gedoe binnen de PVV: Utrechts kandidaat-raadslid splits zich af, want de partij is 'te gematigd'

Wéér gedoe binnen de PVV: Utrechts kandidaat-raadslid splits zich af, want de partij is 'te gematigd'

Ja, je afsplitsen van een partij voordat je überhaupt verkozen bent is kennelijk mogelijk.

Je kunt veel van de PVV vinden. Dat ze zich terecht inzetten voor Nederlandse normen en waarden, of dat ze juist racistisch bezig zijn en een breuk in de samenleving proberen te creëren. Vriend en vijand kunnen genoeg over de PVV beweren, maar één woord zal je bij niemand over de lippen horen gaan: "gematigd".

Toch is dat precies de term die Rob Jansen, nummer vier op de lijst van de PVV in Utrecht, gebruikte bij zijn aankondiging te breken met de partij. Hij vindt dat de lokale afdeling 'niet ver genoeg gaat' qua standpunten, en dat er te weinig focus ligt op typische PVV-thema's als Islam en veiligheid. In plaats daarvan zou men zich teveel bezighouden met 'onbelangrijke zaken' als woningnood. Tsja. Dat leidde tot deze tweet:

Opvallend is dat Jansen zich al afsplitst voordat er überhaupt wat af te splitsen valt: Utrecht moet nog stemmen, en het is maar zeer de vraag of de PVV daar vier zetels zal krijgen. Meneer weigert echter nu al de lijst te verlaten, wat - nogal wiedes - leidt tot een stevige rel binnen de afdeling. Hem eruit smijten is kennelijk niet mogelijk: het wordt dus afwachten of deze man in de raad terecht komt.

Maar goed: of deze man nou gelijk heeft of niet wat betreft deze afdeling, het geeft wel weer aan dat de selectie van kandidaat-raadsleden bij de PVV gewoon veel te wensen overlaat. Dit is gewoon iemand die niet bekend was met de standpunten van de Utrechtse PVV, iets wat je makkelijk had kunnen voorkomen met het aanleggen van een ledenbestand. Het is de zoveelste keer dat een PVV-kandidaat in opspraak raakt, en de oorzaak is steeds dezelfde: de partij kende de kandidaat niet goed genoeg, en de kandidaat de partij niet.

En dat blijft zo doorgaan, verkiezing na verkiezing, zolang Wilders weigert te accepteren dat een volwassen partij leden nodig heeft, en geen geïmproviseerde meutes.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties