Wees een patriot, blaas de economie op

Geen categorieokt 28 2014, 10:04
Waarom helpen we onze economie niet bewust om zeep?
Peter-Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft gisteravond in Nieuwsuur gezegd dat de cijfers waarop de Europese naheffing gebaseerd is kloppen. Nederland is daar niet blij mee, maar in zijn ogen is er weinig op af te dingen: volgens de (nieuwe) Europese regels moeten we inderdaad 'gewoon' 642 miljoen euro extra betalen omdat onze economie in vergelijking met die van andere lidstaten niet héél wanstaltig slecht is.

"Onze cijfers kloppen absoluut. We zullen daarover in gesprek met Eurostat gaan, want die zullen onze cijfers net zo hard controleren als dat ze dat van ieder ander land doen", zei Van Mulligen.

Eerder liet minister van Financien Jeroen Dijsselbloem al weten dat Nederland het 'verschuldigde' bedrag gewoon zou overmaken als de cijfers kloppen. Het CBS bevestigt nu dus dat dit het geval is.
We kunnen onze portemonnee dus alvast trekken. Die 642 miljoen euro komt er gewoon. Jammer, maar helaas; had u het dit jaar in financieel opzicht maar wat slechter moeten doen (ja, nog slechter, inderdaad).
Want zo werkt het helaas in Europa anno 2014. Net als in Nederland zelf (laten we dat niet vergeten: Den Haag is minstens net zo erg als Brussel) wordt relatief en succes daar bestraft, terwijl het weglopen voor je verantwoordelijkheden je juist wat extra's oplevert. Frankrijk en andere Zuid-Europese lidstaten krijgen continu Europese meevallers als beloning omdat ze er potje van maken, de Nederlandse belastingbetaler wordt juist steeds gedwongen om nog wat extra geld af te staan aan het megalomane Brusselse project omdat zijn overheid zijn best wél doet om de financiën enigszins onder controle te houden.
Daarom stel ik voor dat we in Nederland vanaf nu net zo gaan leven als Frankrijk al jaren doet: stelselmatig te veel uitgeven, mensen in staat stellen om vroeg met pensioen te gaan, en zo weinig mogelijk werk te verrichten, voor zoveel mogelijk geld. Laten we afspraken om er de komende tien jaar gewoon een enorme bende van te maken. Met een beetje mazzel stort het Europese kaartenhuis dan in, waardoor we onze soevereiniteit terugkrijgen en het land weer sterker, welvarender en vrijer kunnen maken.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten