Weg met de democratie! Op formatietafel ligt voorstel om raadgevend referendum af te schaffen

Geen categorieaug 31 2017, 8:00
We stemmen één keer tegen een idee van het politieke establishment en voila, de democratie wordt meteen maar even afgeschaft.
Dat het kabinet Rutte III een nachtmerriekabinet pur sang wordt wisten we natuurlijk al, maar het is wél nieuws dat het een dictatoriale nachtmerrie wordt:

Op de formatietafel ligt een voorstel om het raadgevende referendum af te schaffen. Dat bevestigen ingewijden aan De Telegraaf... De voorstellen betreffen een uitruil. VVD, CDA en ChristenUnie waren sowieso al niet voor de huidige referendumwet en willen er zo snel mogelijk van af.

Die uitruil betekent dat de andere partijen mogelijk akkoord gaan met de gekozen burgemeester. In ruil voor het kiezen van een burgemeester wordt het referendum dan dus afgeschaft.
D66 vindt dat een heel prima idee -- "het Oekraïne-referendum is de Democraten slecht bevallen," schrijft De Telegraaf daarover -- maar voor de gewone kiezer is dit natuurlijk allerminst prettig. Met een referendum kunnen we écht belangrijke zaken aan de orde stellen. In theorie vond D66 dat helemaal geweldig, tot we ons tegen de plannetjes van die partij verzetten. Sindsdien heeft D66 het he-le-maal gehad met het referendum... en wil het blijkbaar de achterban tevreden stellen met een gekozen burgemeester.
Maar wat als er steden zijn die, zeg, een PVV'er kiezen? Juist ja: dan wordt de gekozen burgemeester óók alweer heel snel afgeschaft. Want de politieke elite doet wat het wil en tolereert geen tegenspraak. Nooit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten