Wereld zet zich langzaam schrap voor tweede golf, coronavirus leidt tot nieuwe lockdowns

Wereld zet zich langzaam schrap voor tweede golf, coronavirus leidt tot nieuwe lockdowns

Soni's / Shutterstock

De landen nemen allemaal verschillende maatregelen maar allen zijn ze in reactie op de effecten van het coronavirus. Voor de meeste landen gaat het om de geconstateerde stijging van het aantal nieuwe coronagevallen per dag. Israël, Spanje, België en India overwegen of nemen al nieuwe lockdown-maatregelen, en andere landen zullen waarschijnlijk snel volgen.

De Britten verwachten echter een enorme druk op hun zorgsysteem in de winter, en ze bereiden zich voor op mogelijk 120.000 doden door een nieuwe infectiegolf. Gevolgd door een seizoensgriep in het najaar.

Maar ook in de grote landen gaat het steeds meer richting een tweede golf. De Verenigde Staten en India tellen dagelijks opnieuw recordaantallen besmettingen.

Nederland lijkt ook steeds meer risico te zijn gaan lopen. De GGD meldde tussen half juni en half juli al 38 'verdachte' vluchten. Wat wil zeggen: mensen die al tijdens of na de vlucht klachten opliepen en dus mogelijk besmet zijn.

Het gaat dus weer aan alle kanten mis of het dreigt snel weer mis te gaan. Toch maar vakantie in eigen land!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer