Schaf die VN nu maar af! 'Het is de schuld van de Israëli's dat Palestijnen hun vrouwen slaan'

Schaf die VN nu maar af! 'Het is de schuld van de Israëli's dat Palestijnen hun vrouwen slaan'

Voor wie nog niet geheel overtuigd was van het feit dat de Verenigde Naties geen enkel bestaansrecht genieten, is hier een megablunder waarna twijfels niet meer mogelijk zijn.

Ooit leek het zo'n geweldig idee: een wereldwijd orgaan waarin alle landen van de wereld hun meningsverschillen kunnen uitpraten, in de hoop dat dat bloedvergieten zou voorkomen. Helaas bleek de realiteit anders: door het krankzinnige vetosysteem kunnen massamoordenaars als Bashar al-Assad en Kim Jong-Un gewoon hun gang gaan, doordat Rusland altijd vrolijk alles blokkeert.

Dat is echter maar het topje van de ijsberg. Deze zogenaamde 'baken van democratie' is in werkelijkheid één groot ensemble aan onmogelijke combinaties. Zo is Saoedi-Arabië vrolijk lid van de commissie voor vrouwenrechten daar: precies, het land dat er de grootste schendingen van deze rechten op nahoudt.

Waar de Verenigde Naties echter pas écht aantonen dat ze een partijdig lachertje zijn geworden, is in de behandeling van Israël. Geen enkel land wordt zo vaak veroordeeld in berispingsresoluties van deze poppenkast, en dan tel ik schurkenstaten als Syrië, Iran, Saoedi-Arabië en Noord-Korea dus mee. Sterker nog: Israël is in de afgelopen jaren vaker berispt dan alle andere landen bij elkaar. Zelfs de grootste critici van Israël zullen moeten toegeven dat dat toch een tikkeltje overdreven is.

Ze weten daar echter niet van ophouden bij die antisemitische bende. Een nieuw rapport daar concludeert namelijk dat - houd je vast - het de schuld van Israël is dat Palestijnse mannen hun vrouwen slaan. Huh? Dat moeten we even uitzoeken. Het begint al goed bij de titel van het stuk: "Report of the Special Rapporteur on violence against women, its causes and consequences, on her mission to the Occupied Palestinian Territory/State of Palestine". De VN geeft dus al toe dat er meerdere manieren zijn om dit gebied aan te duiden, maar kiest daarbij uiteraard enkel voor dié varianten die positief uitpakken voor de Arabieren: "Judea en Samaria" - de joodse namen voor deze gebieden - worden uiteraard niet als legitieme optie gezien. Lekker objectief weer dus.

Daarna begint het echter pas, zoals het CIDI haarfijn uitlegt:

Volgens VN-rapporteur Dubravka Šimonovic “heeft de Israelische bezetting een gegenderde impact”. Daarnaast zijn Palestijnse vrouwen ook “indirect slachtoffer”. Šimonovic beweert dat, met name in Gaza, Palestijnse mannen gefrustreerd zijn door de uitzichtloze situatie. Deze frustraties botvieren zij vervolgens in sommige gevallen op hun vrouwen. De VN-rapporteur vindt dus blijkbaar dat deze mishandelende mannen niet de volledige verantwoordelijkheid dragen, maar dat ook Israel als schuldige aangewezen moet worden.

Oftewel: Palestijnse mannen zijn een stel gefrustreerde machos die hun agressie op hun vrouwen moeten afwentelen als ze vandaag struikelden over een losse stoeptegel (allemaal de schuld van de zionisten natuurlijk) en daar kunnen ze niets aan doen: die gemene joden echter wel natuurlijk! Wat is dit toch weer een ongelofelijk deprimerend rapport dat precies blootlegt wat er mis is in de cultuur daar: een totaal gebrek aan zelfreflectie. Het is misschien wel de belangrijkste reden dat Palestijnse Arabieren na al die jaren aan enorme autonomie nog steeds weinig tot niets voor elkaar hebben gekregen. In plaats van dat men eens goed kijkt naar de eigen fouten en die probeert te verbeteren, wordt de schuld altijd maar op anderen - lees: Israël - geschoven. En dan kom je dus nooit, maar ook echt nooit vooruit. En het ergste is dat de Verenigde Naties dit soort slachtofferrollen maar al te graag belonen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties