Wibra dwingt werknemers 'opgebouwde onderuren' tijdens corona in te halen

Wibra dwingt werknemers 'opgebouwde onderuren' tijdens corona in te halen

Ook de Wibra moest de deuren sluiten in de lockdown. Bron: Shutterstock: Door Dafinchi

Veel werknemers van de Wibra hebben tijdens de corona-lockdown onderuren opgebouwd. Dit houdt in dat ze minder gewerkt hebben dan ze eigenlijk zouden moeten werken volgens hun contract en loon.

Het management van de winkel vond dat niet je van het, en dus wilden zij dat werknemers de gemiste uren de komende tijd zouden inhalen, nu de winkels weer open zijn.

Werknemersvakbond FNV vond dat niet acceptabel. De Wibra zou steun hebben gekregen van de overheid tijdens de corona-lockdown, en dus zou het bedrijf de onderuren nu laten voor wat ze zijn.

Daarom kwam er een kort geding. In dat geding heeft de rechter nu bepaald dat de Wibra gelijk heeft. Het concern handelt namelijk volgens de CAO van het winkelpersoneel, en dus valt er niets op af te dingen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties