Wie is hier de racist? Hypocriete DENK-leider Kuzu sprak op demonstratie van fascistische Grijze Wolven

Wie is hier de racist? Hypocriete DENK-leider Kuzu sprak op demonstratie van fascistische Grijze Wolven

Hoe hypocriet wil je het hebben? "Anti-racistische" Kuzu heeft het gezellig met de Grijze Wolven.

DENK-leider Tunahan Kuzu is weer eens in opspraak geraakt. Ditmaal niet vanwege de partijstandpunten over de arrestatie van Ebru Umar of over de Armeense genocide, en ook niet vanwege zijn bizarre eis om het onderwijs af te stemmen op de Ramadan. De controverse gaat om beelden van vorig jaar, waarin te zien is dat Kuzu een demonstratie toespreekt.

Schermafbeelding 2016-06-09 om 12.43.07

Niet zomaar een demonstratie, maar een demonstratie van de Grijze Wolven. Deze fascistoïde Turkse beweging is extreem nationalistisch en keert zich tegen alles wat niet Turks is. Vooral Koerden, Armenen en Grieken moeten het ontgelden. Wie wél op sympathie van de Grijze Wolven kunnen rekenen, zijn aan Turken verwante volken zoals de Oeigoeren in China. Deze islamitische minderheid is in etniciteit en taal verwant aan de Turken, en wordt door de Chinese regering onderdrukt. De demonstratie roept op tot het bevrijden van "Oost-Turkestan" zoals het Chinese gebied waar Oeigoeren wonen door Turkse nationalisten wordt genoemd.

Schermafbeelding 2016-06-09 om 12.42.56

Het handteken van de Grijze Wolven is vaak te zien, en de leus "Ya Allah Bismillah Allahu Ekber" wordt gescandeerd – een islamo-nationalistische slogan van de Grijze Wolven.

Schermafbeelding 2016-06-09 om 12.43.56

De Grijze Wolven schuwen geen geweld om hun doelen te bereiken, en zijn in verband gebracht met maffiapraktijken en aanslagen. Maar DENK-leidsman Kuzu vindt het geen probleem om deze groep toe te spreken op hun betoging:

Kuzu claimt te strijden tegen racisme en voor "verdraagzaamheid" en "verbinding". In werkelijkheid draait hij zijn hand er niet voor om om samen te demonstreren met een fascistische groepering die bekend staat om zijn haat en geweld tegen Koerden en Armenen. Kuzu beschuldigt Nederland van racisme, maar is zelf de grootste racist in de hele Tweede Kamer.

Lees meer over:
Denk Tunahan Kuzu Grijze Wolven

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer