Wie wordt de nieuwe burgemeester van Amsterdam? Hint: het wordt hoe dan ook geen PVV'er

Geen categorieokt 17 2017, 9:00
De tweede partij van het land wordt immers geboycot. Het zal dus wel een PvdA'er of een D66'er worden. Of toch oud-GroenLinks-mevrouw Femke Halsema.
Vandaag is een belangrijke dag in Amsterdam. Niet voor de rest van het land hoor, maar wel voor het politiekcorrecte volk dat het voor het zeggen heeft in de hoofdstad. Vandaag benoemt de commissaris van de koningin namelijk een waarnemend burgemeester. En ja, die waarnemend burgemeester kon weleens de gewone, vaste burgemeester worden.
Op dit moment is Kajsa Ollongren loco-burgemeester en neemt ze dus de taken waar die tot zijn overlijden van Eberhard van der Laan waren. Maar: Ollongren wordt steevast genoemd als nieuwe minister in het Nachtmerriekabinet-Rutte III. Sterker nog, ze zou zelfs de vice-premier worden voor haar partij. Alexander Pechtold laat die functie immers aan zich voorbijgaan.
De grote vraag is nu vooral of Remkes iemand aanstelt die lange tijd burgemeester kan en wil blijven, of dat hij toch maar voor een overgangsfase kiest. Als dat laatste het geval is kon hij weleens terechtkomen bij Fred de Graaf (oud-voorzitter van de Eerste Kamer), Gerdi Verbeet (oud-voorzitter van de Tweede Kamer) of Wouter Bos (oud-ministers voor de PvdA). Is dat niet zo, dan is GroenLinks-poppetje Femke Halsema natuurlijk in de running. Zij wordt al tijden gezien als dé grote favoriet om burgermoeder van de hoofdstad te worden. Ooit zal de politiekcorrecte elite die belofte willen inlossen.
Hoe dan ook weten we dus dat Amsterdam na vandaag weer een burgemeester heeft die al jaren tot de bestuurlijke elite hoort; iemand die weinig tot geen band heeft met het gewone volk, en die gedreven wordt door de politiekcorrecte waan van de dag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten