WildersAvondklokspoedwet

Wilders geeft Rutte verbale oorvijg: 'Avondklok zo snel mogelijk afschaffen? Nee hoor, de zoveelste leugen!'

Geen categoriemrt 10 2021, 19:00
PVV-leider Geert Wilders deelde een verbale oorvijg uit aan demissionair premier Rutte. Hij beloofde, zoals hij dat altijd doet, om de avondklok zo snel mogelijk af te schaffen. Ondertussen blijkt daar niks van waar te zijn; tot het einde van maart zit Nederland met deze draconische maatregel opgescheept. Wilders wil dat Nederland zo snel mogelijk haar vrijheid terugkrijgt, liet hij weten in het recente Kamerdebat over corona.
"Het is helemaal onbegrijpelijk dat de meest verregaande, vrijheidsbeperkende maatregel, de avondklok, opnieuw wordt verlengd. Terwijl nog steeds een deugdelijke onderbouwing ontbreekt. De maatregel waarover de minister-president bij de invoering zei dat hij die als eerste in de vuilnisbak wilde gooien. De zoveelste leugen premier Rutte sinds hij premier is."
Wilders wijst in zijn inbreng in het laatste Kamerdebat over corona voor de verkiezingen op de eerder gemaakte belofte van Rutte om de avondklok zo snel mogelijk in de vuilnisbak te gooien. Helaas blijkt maar weer dat dit bij een mooie belofte bleef, in de praktijk zitten we nog steeds opgescheept met deze verregaande maatregel. De onderbouwing hiervan rammelt aan alle kanten, nog steeds.
Al langer blijkt dat steeds meer Nederlanders kritisch zijn over bepaalde verregaande maatregelen, maar tot op heden blijft Rutte de maatregelen waarvan het bekend volstrekt onbekend is verlengen. Volgens Wilders kan dit zo niet langer: Nederland moet zo langzaamaan eens haar vrijheden terugkrijgen. Beginnende met het afschaffen van de avondklok.
Het kabinet weigert. Maar over een week kunnen Nederlanders hun mening hierover definitief uiten in de stembus. Wilders wijst men nogmaals op de zoveelste verbroken belofte van Rutte. Die moesten we allemaal maar in het achterhoofd houden als we weer een bolletje rood kleuren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten